Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į politinę aklavietę pakliuvusioje Šiaurės Airijoje kovą bus rengiami pirmalaikiai rinkimai

Šiaurės Airija kovo 2 dieną surengs pirmalaikius rinkimus, nes šiai Didžiosios Britanijos provincijai nepavyko išspręsti sudėtingiausios pastarųjų metų politinės krizės ir pirmadienį žlugus regiono vyriausybei.
Buvęs IRA vadas ir Šiaurės Airijos pirmojo ministro pavaduotojas Martinas McGuinnessas
Martinas McGuinnessas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Airijos reikalų sekretorius Jamesas Brokenshire'as pranešė, kad provincijos asamblėja bus paleista sausio 26 dieną, ir paragino partijas bendradarbiauti bei išlaikyti didelius įgaliojimus turinčią vyriausybę Belfaste.

Pirmalaikiai rinkimai bus rengiami, nes praėjusią savaitę atsistatydinus pirmosios ministrės pavaduotojui Martinui McGuinnessui iš opozicinės partijos „Sinn Fein“, ši iki pirmadienio nepasiūlė jo įpėdinio.

„Niekas neturėtų nuvertinti iššūkio, su kuriuo susiduria politinės institucijos Šiaurės Airijoje ir kuo rizikuojama“, – sakė J.Brokenshire‘as Belfaste.

„Smarkiai raginčiau politines partijas rengti šiuos rinkimus atsižvelgiant į Šiaurės Airijos ateitį ir kaip galima anksčiau atkurti partnerystės vyriausybę“, – sakė jis.

Jei po rinkimų didžiausios protestantiška Demokratinė junionistų partija ir katalikiška „Sinn Fein“ nesusitars dėl naujos vyriausybės, provincija gali būti tiesiogiai valdoma iš Londono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius