-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 02 /10:40

Į Sankt Peterburgą pargabenti pirmieji aviakatastrofos aukų kūnai

Rusijos Ypatingųjų situacijų ministerijos lėktuvas, gabenantis aviakatastrofos Sinajaus pusiasalyje aukų kūnus, pirmadienio ryte nusileido Sankt Peterburgo Pulkovo oro uoste.

Orlaivis „Il-76“ iš Egipto į Rusiją parskraidino 144 kūnus. Iš viso šeštadienio ryte sudužus lėktuvui A321 žuvo 224 žmonės.

Pirmadienį Sankt Peterburge bus pradėta aukų atpažinimo procedūra.

Šeštadienį Sinajuje sudužus rusų turistų pilnam keleiviniam lėktuvui, žuvo visi juo skridę žmonės – baltarusis, 4 ukrainiečiai ir 219 rusų. 

Lėktuvas su atostogautojais buvo pakilęs skristi atgal į antrąjį pagal dydį Rusijos miestą Sankt Peterburgą. Šios tragedijos priežastis aiškinasi jos vietoje dirbantys tarptautiniai ekspertai. Manoma, kad orlaivis subyrėjo dar ore.

Antrasis lainerio katastrofos Sinajuje gabenantis lėktuvas išskris iš Egipto į Rusiją pirmadienio vakarą

Antrasis lėktuvas, gabenantis žmonių, žuvusių per Rusijos keleivinio lainerio katastrofą Sinajaus pusiasalyje, palaikus, išskris iš Egipto pirmadienio vakarą, pranešė Rusijos pareigūnai, aukų artimiesiems ruošiantis dalyvauti atpažinimo procese Sankt Peterburge.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad antrasis lėktuvas turėtų išskristi iš Kairo 18 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku, bet neužsiminė, kiek palaikų bus pargabenta tuo reisu.

Pirmadienį paryčiais į antrąjį didžiausią Rusijos miestą atskrido pirmasis lėktuvas, pargabenęs 140 žuvusiųjų palaikus, nurodė pareigūnai, patikslinę ankstesnę informaciją, kad buvo parskraidintos 144 aukos.

Kelių šalių tyrėjai prisidėjo prie Egipto vadovaujamo tyrimo, siekdami nustatyti, dėl kokių priežasčių šeštadienį nukrito Rusijos oro bendrovės „Kogalymavia“ 9268-ojo reiso lėktuvas, skraidinęs 224 žmones. Tas laineris sudužo tuojau po to, kai pakilo iš Šarm aš Šeicho kurorto skristi į Sankt Peterburgą, o visi jame buvę žmonės žuvo. Pasak ekspertų, lėktuvas subyrėjo būdamas aukštai ore.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad jos paieškų misiją atokioje Sinajaus vietovėje planuojama baigti iki pirmadienio 20 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku.

Vienas ministerijos atstovas pirmadienį sakė naujienų agentūroms, kad tyrėjai iki šiol rado 12 lėktuvo fiuzeliažo segmentų ir žuvusiųjų asmeninių daiktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius