Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į skandalą patekusios JAV bendrovės AIG vadovas pripažįsta klaidas

Į skandalą dėl vadovams numatomų išmokėti didžiulių priedų patekusios JAV draudimo rinkos milžinės AIG tarybos pirmininkas ir vykdomasis direktorius Edwardas Liddy pripažino klaidas trečiadienį vieno dienraščio išspausdintame straipsnyje.
Dėl koncerno AIG – naujas skandalas.
Dėl koncerno AIG – naujas skandalas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pyktis dėl vyriausybės skirtos finansinės paramos AIG gelbėjimui, taip pat garsėjantys reikalavimai didinti atsakingumą „yra suprantami, o aš jiems pritariu", E.Liddy rašė dienraštyje „The Washington Post“.

Pasak E.Liddy, mokesčių mokėtojai „taip pat turėtų žinoti, kad AIG planuoja grąžinti pinigus vyriausybei ir kad mes darome pažangą“.

„AIG padarė klaidų – ir tokio masto, kokį nedaugelis galėtų įsivaizduoti esant įmanomą, – pripažino jis. – Suvokiu Amerikos visuomenės pasipiktinimą ir prezidento raginimą (įvesti) nuosaikesnę kompensacijų sistemą. Taip suvokiu, kad kiekvienas AIG priimamas sprendimas veikia Amerikos mokesčių mokėtojus“.

JAV vyriausybė pareikalavo, kad kompanija „American International Group“ grąžintų 165 mln. dolerių, kurie buvo išmokėti kaip priedai bendrovės vadovams. Gelbėdama prie bankroto slenksčio atsidūrusią kompaniją, vyriausybė anksčiau jai buvo skyrusi daugiau nei 170 mlrd. dolerių.

Didžiausi priedai atiteko AIG finansinių produktų skyriui, kuris labiausiai prisidėjo prie įspūdingo bendrovės nuosmukio.

„Nesuklyskite – jeigu tuo metu būčiau buvęs (AIG) vadovas, niekada nebūčiau patvirtinęs darbuotojų išlaikymo kontraktų, kurie buvo sudaryti seniau nei prieš metus. Buvo pasibjaurėtina atlikti šiuos mokėjimus“, – rašė E.Liddy.

„Tačiau padarėme išvadą, kad kompanijai – tuo pačiu ir finansų sistemai bei ekonomikai - būtų kilusi nepriimtinai didelė rizika“, jeigu uždarant minėtą padalinį būtų leista pasitraukti aukštiems jo vadovams, pridūrė jis.

Pasak E.Liddy, mokesčių mokėtojai „taip pat turėtų žinoti, kad AIG planuoja grąžinti pinigus vyriausybei ir kad mes darome pažangą“.

Trečiadienį AIG vadovas turėtų stoti prieš įstatymų leidėjus Kapitolijaus kalvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius