Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Kolomoiskis: pasitraukiau, nes supratau, kad esu verslininkas, o ne valdininkas

Atsistatydinęs Dniepropetrovsko srities gubernatorius Igoris Kolomoiskis interviu televizijos kanalui „ 1+1“ neigė sukonfliktavęs su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka. Ukrainos vadovas, anot jo, yra kantrus ir linkęs į kompromisus: „Aš jo vietoje gubernatorių Kolomoiskį būčiau atleidęs jau po trijų mėnesių.“
Dnipropetrovsko gubernatorius Igoris Kolomoiskis
Dniepropetrovsko gubernatorius Igoris Kolomoiskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nesutarimai tarp P.Porošenkos ir I.Kolomoiskio viršūnę pasiekė savaitės pradžioje – pastarasis pareiškė, kad Kijevas slepia tiesą apie tai, kas vyksta Donbase.

I.Kolomoiskis interviu televizijos kanalui pabrėžė, kad sprendimą atsistatydinti buvo lengva priimti, nes jis brendo jau seniai.

„Jis subrendo ne prieš savaitę ir ne prieš dvi, o po parlamento rinkimų“, – sakė jis.

Mes visą laiką buvome įtampoje, todėl maniau, kad išeiti tuo metu būtų tas pats, kas dezertyruoti.

Pašnekovas priminė, kad apie atsistatydinimą ėmė kalbėti jau po prezidento rinkimų, tačiau tuomet įvykiai ėmė vystytis žaibišku greičiu – aktyviai imta vykdyti antiteroristinė operacija, prasidėjo kariniai veiksmai, vėliau – Minsko susitarimai, taika, kuri iš tiesų buvo kaip karas: „Mes visą laiką buvome įtampoje, todėl maniau, kad išeiti tuo metu būtų tas pats, kas dezertyruoti.“

I.Kolomoiskis prisipažino savęs klausdvęs, kas jis – valdininkas ar verslininkas. „Aš sau į klausimą atsakiau – aš esu labiau verslininkas, todėl ir atsistatydinau“, – kalbėjo pašnekovas.

„Ir nebuvo jokio konflikto su Porošenka. Buvo konfliktas tarp pono Kolomoiskio ir pono Kolomoiskio. Ir aš jį išsprendžiau“, – pridūrė jis.

Oligarchų neliks, kai valdžia to nebeleis

Ukrainos prezidentą Petro Porošenką jis pavadino labai kantriu ir linkusiu į kompromisus: „Jei aš būčiau buvęs jo vietoje, aš gubernatorių Kolomoiskį būčiau atleidęs jau po trijų mėnesių, o ne po dešimties.“

Ukraina turi peržiūrėti įstatymus ir pasimokyti iš praeities klaidų, esą nauji teisės aktai turėtų nesudaryti sąlygų kurtis monopolijoms, o kai tai nutiks, dings ir oligarchai.

Jis aiškino, kad Dniepropetrovske niekada nebuvo separatizmo ir nebus, bei pridūrė, kad niekam iš Ukrainos priešų viduje ir išorėje nepavyks po jo atsistatydinimo pabloginti situacijos.

I.Kolomoiskis pareiškė, jog Ukraina yra vientisa ir niekas nerengia jokių sukilimų.

„Tai neleistina. Mes metus dirbome, kad nebūtų kokio nors separatizmo. Mes judame viena kryptimi su prezidentu ir visa šalimi“, – aiškino jis.

Kalbėdamas apie kovą su oligarchais, jis aiškino, kad Ukraina turi peržiūrėti įstatymus ir pasimokyti iš praeities klaidų, esą nauji teisės aktai turėtų nesudaryti sąlygų kurtis monopolijoms, o kai tai nutiks, dings ir oligarchai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius