Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incesto byla Austrijoje domisi žiniasklaida, bet ne vietos gyventojai (atnaujinta 16.38 val.)

Didžiausios pastarojo meto incesto bylos Austrijoje išvakarėse žiniasklaidos autobusiukai suformavo tikrą žiniasklaidos filialą, iškilo saugumo barjerai, bet vietos gyventojai, regis, nekreipia dėmesio į tai, kas vyksta.
Josefas Fritzlas
Josefas Fritzlas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

60 km į vakarus nuo Vienos esančiame Sankt Peltene pirmadienį prasidės Josefo Fritzlio, prisipažinusio, kad savo namo rūsyje 24 metus kalino ir žagino dukterį Elisabeth, teismas.

Sekmadienį čia apsiniaukę ir lyja. Aplink prieš 100 metų statytą teismo pastatą buvo įrengtos metalinės užtvaros ir pakylos televizininkams. Per žolę ir gretimą automobilių stovėjimo aikštelę driekiasi kabeliai, stovi visam pasauliui transliuoti pasirengę mikroautobusai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos, kasdienėms spaudos konferencijoms pastatyta palapinė.

Tačiau teritorija iš esmės yra tuščia – šen bei ten sukinėjasi tik operatoriai ir techniniai darbuotojai, kurie rengiasi pirmadieniui, kai žiniasklaida pirmą kartą išvys J.Fritzlį.

Tačiau po to, kai bus pareikšti kaltinimai, siekiant apsaugoti aukas teismo procesas toliau vyks už uždarų durų. Tai gali reikšti ir pirmųjų žurnalistų išvykimą.

„Televizijai, vaizdui tai nėra gerai: turėsime tik vienerias duris, vieną langą“, – sakė Ispanijos televizijos „Antena 3“ korespondentas Guillermo Pascualis.

Pakyla kameroms buvo įrengta priešais uždarytas teismo rūmų duris. Į teismo procesą dėl vietos trūkumo akredituota mažiau nei šimtas žurnalistų, bet iš viso šiame miestelyje dirbs maždaug 200.

Tarptautinis susidomėjimas yra tikrai didelis, tačiau vietos gyventojai uoliai ignoruoja šį įvykį.

Tarptautinis susidomėjimas yra tikrai didelis, tačiau vietos gyventojai uoliai ignoruoja šį įvykį.

„Tai baisu, tai tikrai šokiruojanti byla“, – vietos kepykloje iš už prekystalio sakė Rosemarie ir pridūrė: „Girdi tai per žinias, skaitai apie tai laikraščiuose, bet iš tikrųjų niekas apie tai nekalba“.

„Visi sako: „Mums jau nuo to bloga. Kodėl žmonės vis dar įkyriai tai kartoja, kai jau žinome visas šios bylos detales?“ – sakė miestelio atstovas Peteris Bylica.

„Tai ne nusikaltimo vieta“, – pridūrė jis.

24 metus trukusi Elisabeth Fritzl kankynė vyko už 60 km, Amštetene. Regiono sostinėje Sankt Peltene tik vyksta teismo procesas.

Tačiau kai kas norėjo iš šios bylos ir pasipelnyti. Netoli teismo rūmų esantis restoranas ketino pasiūlyti „Fritzlio šnicelį“, bet miestas paprašė išbraukti tokį patiekalą iš valgiaraščio.

Saugumo sumetimais aplink teismo rūmus nenumatytos vietos automobiliams, o oro erdvė virš teismo ir šalia esančio kalėjimo, kur laikomas J.Fritzlis, kol vyks procesas paskelbta neskraidymo zona.

Pirmadienį saugumą turės užtikrinti daugiau kaip 20 policininkų, taip pat – teismo apsaugos pareigūnai ir viena privati firma.

Amštetene, tame name, kur J.Fritzlis kalino dukrą, kuri nuo jo susilaukė septynių vaikų, savaitgalį viskas atrodė ramu, o vienintelis sustiprinto saugumo ženklas buvo nauja pakabinama spyna ant sodo vartų.

Aplink sukiojosi pora televizininkų komandų, bet, kaip sakė kavinės „Exel“ padavėja, „žmonės nebesidomi šia byla“ ir nori „eiti pirmyn“.

Pagrindinėje Amšteteno aikštėje, priešais tą kavinę, gyventojai pernai gegužę buvo surengę masinį susirinkimą geram miestelio vardui apginti ir reikalavo grįžti į normalias vėžes.

73 metų J.Fritzlis buvo areštuotas pernai balandį. Jis kaltinamas žaginimu, kraujomaiša, izoliavimu, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis, pavergimu ir naujagimio nužudymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius