Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incidentas ore: į „Ryanair“ lėktuvą trenkė žaibas

Išskridęs iš Milano į Rygą bendrovės „Ryanair“ lėktuvas trenkus žaibui grįžo į Milano oro uostą ir turėjo dar kartą įveikti audros frontą.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip agentūrai BNS papasakojo viena lėktuvo keleivių, audra prasidėjo antradienio rytą dar tuo metu, kai ji važiavo į Milano oro uostą – lietus pliaupė kaip iš kibiro, griaudėjo ir žybčiojo žaibai, bet nepaisydamas prasto oro lėktuvas pakilo į orą. Skristi buvo nemalonu – lėktuvas purtėsi taip, tarsi važiuotų per grindinio akmenis.

Paskui į orlaivį trenkė žaibas. „Aprašyti šį pojūtį neįmanoma – buvo žybsnis ir stiprus trenksmas, lėktuvą smarkiai supurtė“, – sakė ji.

Tačiau skrydis vyko toliau ir lėktuvas pakilo virš debesų. Lakūnas pranešė keleiviams, kad padėtis kontroliuojama, lėktuvui viskas gerai. Dar po pusvalandžio lakūnas pranešė, kad vis dėlto kilo techninių problemų, lėktuvas grįžta į Milano oro uostą.

Lėktuvui vėl teko perskristi audros debesis. „Paskui buvo ekstremali oro duobė ir laisvasis kritimas“, – pasakojo keleivė ir pripažino, kad lėktuve tvyrojo bauginama įtampa. Tarp keleivių buvo mažai latvių, daugiausia italų ir skandinavų grupė su mažais vaikais.

Laimė, po valandos lėktuvas sėkmingai nutūpė Milano oro uoste. Jo keleiviai buvo nuvesti į tranzito zoną. Jau maždaug po valandos orlaivis buvo suremontuotas. Keleiviams lipant į jį stiuardesė ramino, tikindama, kad lėktuvas visiškai tvarkingas ir patikimas. Išsamiau apie gedimus nei oro uosto atstovai, nei oro bendrovės atstovai nepranešė.

Audrai nurimus lėktuvas, pavėlavęs keturias valandas, nutūpė Rygoje. „Ryanair“ spaudos tarnyba agentūrai BNS nepatvirtino, kad į lėktuvą, antradienį skridusį iš Milano į Rygą, iš tikrųjų trenkė žaibas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius