Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje po sprogimo susidūrus traukiniams žuvo dešimtys žmonių (nuotraukos)

Penktadienio rytą Rytų Indijoje susidūrus keleiviniam ir krovininiam traukiniams žuvo mažiausiai trys dešimtys žmonių, praneša AFP, remdamasi vienos iš vietos ligoninių atstovų informacija.
Po sprogimo į keleivinį traukinį rėžėsi krovininis traukinys.
Po sprogimo į keleivinį traukinį rėžėsi krovininis traukinys. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo ruožtu Vakarų Bengalijos valstijos, kurioje įvyko katastrofa, administracijos atstovai naujienų agentūrai „Associated Press“ pareiškė, kad tikslus žuvusiųjų skaičius bus nustatytas tik tuomet, kai įvykio vietoje dirbantys gelbėtojai patikrins visus sumaitotus vagonus, kuriuose yra dešimtys žmonių. Pirminiais duomenimis, bendras žuvusiųjų skaičius gali siekti 50–60 žmonių, sakė administracijos atstovai.

Ant traukinio, vykusio iš Kolkatos į Mumbajų, bėgių penktadienio rytą nugriaudėjo sprogimas. Traukinys nušoko nuo bėgių, 13-a jo vagonų nuvažiavo ant gretimo kelio, o tada į juos dideliu greičiu rėžėsi krovininis sąstatas.

Geležinkelio katastrofa įvyko Vakarų Bengalijos rajone, kuriame veikia maoistų smogikų grupuotės. Pagal pirminę versiją, kaip praneša AFP, remdamasi naujienų agentūra „Press Trust of India“, būtent maoistai organizavo šį sprogimą.

Vakarų Bengalijos valstijos vidaus reikalų sekretorius Samaras Ghoshas nurodė, kad patvirtinta mažiausiai 65 žmonių žūtis, o daugiau nei 200 žmonių buvo sužeisti.Papildyta 12.29 val. Paskutiniais pranešimais, per katastrofą žuvo mažiausiai 65 žmonės, o dar apie 200 buvo sužeisti. Praėjus beveik 10 valandų po incidento, įvykusio apie 1.30 val. vietos (ketvirtadienį 23 val. Lietuvos) laiku, dar mažiausiai 12 keleivių tebebuvo įstrigę tarp nuolaužų.

Mėlynos spalvos greitasis keleivinis traukinys susidūrė su raudonu prekiniu sąstatu vietovėje netoli Sardihos miestelio Vakarų Bengalijos valstijoje, už maždaug 150 kilometrų į vakarus nuo šio regiono sostinės Kolkatos. Šis atokus Vakarų Midnapuro rajonas žinomas kaip maoistų sukilėlių tvirtovė.

Geležinkelių policija ir sukarintų tarnybų pareigūnai ardė nuolaužas dujiniais pjovimo aparatais ir lynais, mėgindami pasiekti likusius gyvus žmones, pasakojo vietos geležinkelių generalinis direktorius A.P.Mishra.

25 metų Sheras Alis važiavo tuo traukiniu su savo žmona, dviem vaikais ir savo brolio šeima, kai juos pažadino garsus trenksmas. Pasak jo, po kelių akimirkų vagonas nulėkė nuo bėgių.

„Mano svainė buvo sumaitota, kai vagonas apvirto. Matėme, kaip ji miršta, tačiau niekaip negalėjome padėti“, – pasakojo Sh.Alis, kuriam buvo supjaustyta galva ir rankos.

Kiti šeimos nariai liko gyvi, tačiau vienas Sh.Alio dešimtmetis sūnėnas buvo sunkiai sužalotas ir paguldytas į ligoninę.

Per avariją nuo bėgių nuriedėjo trylika šio keleivinio ekspreso, važiavusio iš Kolkatos į Mumbajaus priemiestį Kurlą, vagonų. Vėliau į tris vagonus rėžėsi priešinga kryptimi važiavęs prekinis traukinys, nurodė geležinkelių ministras Mamata Banerjee.

Pasak A.P.Mishros, traukinys nuo bėgių nulėkė sprogus bombai, o geležinkelis toje vietoje taip pat buvo sugadintas. M.Banerjee sakė, kad pareigūnai įtaria, jog tą bombą padėjo maoistai sukilėliai.

„Įvykio vietoje radome maoistų atsišaukimų, todėl atrodo, jog tai maoistų darbas“, – naujienų agentūrai AFP savo ruožtu sakė Vakarų Bengalijos policijos vadas Bhupinderas Singhas.

Vakarų Bengalijos valstijos vidaus reikalų sekretorius Samaras Ghoshas nurodė, kad patvirtinta mažiausiai 65 žmonių žūtis, o daugiau nei 200 žmonių buvo sužeisti.

Medicinos darbuotojai į kaimyninio Kharagpuraus mieste esančią geležinkelio ligoninę atvežė mažiausiai 30 lavonų, sakė tos ligoninės gydytojas E.Mitra.

Incidentas įvyko atokiame rajone, kuriame yra įsitvirtinę Indijos maoistai sukilėliai, vadinami naksalitais, ypač suaktyvėję pastaraisiais mėnesiais ir paraginę nuo penktadienio surengti visuotinį streiką.

Anksčiau šį mėnesį sukilėliai užpuolė vieną policijos autobusą Indijos centriniame regione. Per šią ataką žuvo 31 policininkas ir civilis gyventojas.

Sukilėliai, kurie piktinasi kaimiškose vietovėse didėjančiu skurdu, šiuo metu veikia dvidešimtyje iš 28 šalies valstijų. Indijos VRM duomenimis, šiam judėjimui priklauso 10–20 tūkst. kovotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius