Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos policija susirėmė su prieštaringai vertinamo guru sekėjais

Šimtai prieštaringai vertinamo Indijos guru sekėjų antradienį svaidė akmenis ir susirėmė su policininkais, kurie bandė šturmuoti įtvirtintą to guru ašramą ir jį areštuoti, pranešė pareigūnai.
Santas Rampalas Maharajas
Santas Rampalas Maharajas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Policija Indija

Policija prieš sekėjus, kurie ne vieną dieną saugojo ašramą netoli Hisaro miesto 175 km į šiaurę nuo sostinės Delio, panaudojo vandens patranką ir lazdas.

Minimas guru, 63 metų Santas Rampalas Maharajas, ne kartą nepaisė teismo šaukimų atvykti ir atsakyti į kaltinimus sąmokslu nužudyti, kurstymu ir nepagarba teismui, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Rampalas šaukiamas į teismą apklausai dėl kaimo gyventojo nužudymo 2006 metais, kurį įvykdė jo šalininkai.

Rampalo sekėjai sako, jog jis yra pernelyg silpnos sveikatos, kad vyktų 250 km į teismą Harjanos ir Pandžabo valstijų sostinėje Čandigarhe.

Rampalas šaukiamas į teismą apklausai dėl kaimo gyventojo nužudymo 2006 metais, kurį įvykdė jo šalininkai.

„Mūsų buvo paprašyta areštuoti jį ir penktadienį pristatyti į teismą, – sakė vienas policijos vyresniojo inspektoriaus pavaduotojas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės. – Kai ten nuvykome, jo šalininkai pradėjo svaidyti į mus nesudėtingas bombas ir akmenis. Mes buvome bejėgiai“.

„Turėjome panaudoti vandens patrankas. Taip pat buvo panaudotos lazdos“, – sakė pareigūnas.

Televizijos reportažuose buvo matyti chaotiškos scenos, kai policija panaudoja ašarines dujas, o buldozeriai važiuoja ašramo išorinių sienų link.

Kitas policijos pareigūnas sakė, jog neaišku, kiek žmonių buvo sužeista. Pranešimuose buvo minima, kad viduje vis dar yra šimtai sekėjų, tarp jų – moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius