Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Informacinė diversija: viena valdžiai lojali Rusijos televizija netikėtai tulžingai išpeikė Vladimiro Putino valdymą

Per vieną Rusijos televizijos kanalą rodant vakaro naujienas, staiga buvo parodytas siužetas apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdymo blogybes. Spėjama, kad tai padarė kažkuris nepatenkintas kanalo darbuotojas.
Vietoje įprastų žinių iš televizijos ekrano pasipylė negailestinga kritika Vladimiro Putino režimui.
Vietoje įprastų žinių iš televizijos ekrano pasipylė negailestinga kritika Vladimiro Putino režimui. / Kadras iš „YouTube“

Liepos 31 dieną draugiško Čeliabinsko valdžiai ir sričiai televizijos kanalo „Vostočnyj Ekspres“ eteryje įvyko netikėtas įvykis. Naujienų laidoje rodant siužetą apie naujus tomografus Čeliabinsko ligoninėje, staiga imta rodyti dokumentinė kronika apie V.Putino valdymą.

Plataus atgarsio šis įvykis susilaukė tik šią savaitę, kai laidos vaizdo įrašas buvo įdėtas tinkle „YouTube“.

Pasak tinklalapio znak.com, į eterį V.Putino valdymo kroniką paleido režisierius, nesutariantis su vadovybe. Tuo tarpu „Gruzia Online“ tvirtina, kad Čeliabinske transliuota medžiaga buvo paimta iš rusų kalba transliuojančio Gruzijos televizijos kanalo TV PIK.

„Putino epocha – ji atnešė Rusijai visų tarptautinių žmogaus teisių gynimo organizacijų kritiką. Nužudyti žurnalistai Ana Politkovskaja ir Natalja Jestemirova. Žuvo teisininkas Sergejus Magnitskis. Už grotų atsidūrė verslininkas Michailas Chodorkovskis. Valdant Vladimirui Vladimirovičiui žodžio laisvė, susirinkimų laisvė, laisvė apskritai – primygtinai nesveikintinos. Korupcija Putino laikmečiu pasiekė neįtikėtiną mastą. Šiandien Rusija pagal kyšininkavimo lygį – greta Ugandos ir Togo“, – sakyta transliuotame siužete.

VIDEO: Skandalas Čeliabinsko televizijos kanale „Vostočnyj Ekspres“

„Vostočnyj Ekspres“ vadovas Valerijus Šagijevas Čeliabinsko regione 2012 metais vadovavo V.Putino rėmėjų grupei per prezidento rinkimų kampaniją. V.Šagijevas neplanuotą įsikišimą naujienų laidoje pavadino „chuliganizmo aktu“ ir žadėjo atleisti už laidą atsakingą režisierių.

Kaip rašoma portalo „Delovoi Kvartal“ tinklalapyje chel.dkvartal.ru, minėtas siužetas eteryje buvo rodomas ilgiau kaip dvi minutes, kol kanalo vadovybei pavyko nutraukti transliaciją. Kadangi naujienų laida buvo visiškai nutraukta ir vietoj jos paleista reklama, o vėliau imta rodyti archyvinė programa, matyt, „Vostočnyj Ekspres“ vadovus tuo metu buvo apėmusi panika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius