Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir Vakaruose atsiranda neskubančių bausti Rusijos: Šveicarija nusprendė palaukti

Tuo tarpu kai Vakarai vieningai išreiškė pasipiktinimą Rusijos veiksmais Ukrainoje ir skiria vis naujas sankcijas, Šveicarija nusprendė kol kas palaukti ir pažiūrėti, kaip elgtis toliau, skelbia „Neue Zurcher Zeitung“.
Šveicarijos vėliava
Šveicarijos vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip skelbiama leidinyje, kol kas Šveicarija neketina taikyti tokių pačių sankcijų kaip Europos Sąjunga ir JAV. Šalies valdžia ketina dar kurį laiką palaukti ir paskui priimti kaip įmanoma „objektyvesnį sprendimą ir neprarasti savo partnerių pasitikėjimo“.

Šveicarijos prezidentas Didier Burkhalteris, duodamas interviu leidiniui, sakė: „Mes kurį laiką palauksime ir nesielgsime lygiai taip kaip aljansas „X“ ar aljansas „Y“. 

„Šveicarija – ne Europos Sąjunga ir ne JAV“, - pabrėžė Šveicarijos prezidentas. Jis sakė, kad Bernas šioje situacijoje ketina elgtis taip, kad išsaugotų „pasitikėjimą ilgalaikėje perspektyvoje“. 

Šveicarijos prezidentas teigė, kad taip elgtis juos verčia ir tai, kad jo vadovaujama šalis šiuo metu pirmininkauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai. 

„Mūsų geri santykiai su Kinija, JAV, Rusija, Europos Sąjunga“, - sakė jis. Prezidento teigimu, Šveicarija gali būti naudinga kaip tarpininkė. 

Tiesa, Ukrainos oficialių asmenų atžvilgiu Šveicarija elgėsi be skrupulų – sankcijas ji ėmė taikyti dar vasario 28 dieną. Šiuo metu Šveicarijoje galiojantis juodasis sąrašas Ukrainos piliečių, kurių sąskaitos yra įšaldytos, yra ilgesnis nei JAV ar Europos Sąjungos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius