Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irake karinėje bazėje amerikietis sušaudė saviškius (atnaujinta 20.02 val.)

Irake pirmadienį vienam JAV karių karinėje bazėje „Camp Liberty“ prie Bagdado tarptautinio oro uosto ėmus šaudyti į saviškius, nušauti penki kariai – tai didžiausia amerikiečių kariškių netektis per vieną dieną ir vieną incidentą šį mėnesį.
Įvažiavimas į amerikiečių bazę „Camp Liberty“
Įvažiavimas į amerikiečių bazę „Camp Liberty“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Irakas

Įtariamas šaudęs karys sulaikytas. JAV gynybos pareigūnas Vašingtone sakė, kad dar mažiausiai trys kariai yra sužeisti per išpuolį prie bazės klinikos, kurioje suteikiama pagalba kariams, patyrusiems kare stresą.

Incidento aplinkybės tebėra neaiškios, bet JAV kariškiai Irake sakė, kad amerikiečių karys, įtariamas šaudęs į savo draugus, areštuotas, o JAV televizijos CNN ir MSNBC anksčiau pranešė, kad šaudęs karys nukreipė ginklą į save.

JAV kariškių pranešime lakoniškai nurodyta, kad „penki koalicijos pajėgų kariai buvo nukauti per šaudymą (bazėje) „Camp Liberty“ Bagdade pirmadienį maždaug apie 14 val. vietos ( ir Lietuvos) laiku“.

„Vienas JAV karys, įtariamas susijęs su šiuo šaudymu šiuo metu yra areštinėje“, – sakoma pranešime, kuriame taip pat pažymima, kad vyksta incidento tyrimas.

Beveik kas penktas amerikiečių karys iš dislokuotųjų Irake skundžiasi vadinamuoju potrauminiu streso sindromu (PTSD), kuris yra emocinis sutrikimas, pasireiškiantis po didelės psichinės traumos, nurodoma JAV kariniame tinklalapyje battlemind.army.mil.

Anksčiau per vieną dieną penki JAV kariai Irake žuvo balandžio 10 dieną – bet anuomet jie žuvo sprogus užminuotam mirtininko sunkvežimiui, įsirėžusiam į Irako policijos kompleksą Mosule.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius