Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako „kalifas“ ragina musulmonus įsitraukti į šventąjį karą

Nuo „al Qaeda“ atsiskyrusios grupuotės, kuri dabar vadinasi „Islamo valstybė“, lyderis paragino musulmonus visame pasaulyje paimti ginklus ir vykti į „kalifatą“, šios grupuotės paskelbtą užimtose Sirijos ir Irako teritorijose.
Abu Bakras al Baghdadi
Abu Bakras al Baghdadi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik 20 minučių trukmės garso įraše, kuris antradienį buvo paskelbtas internete, Abu Bakras al Baghdadi skelbia „naują erą“, kai galiausiai triumfuos musulmonai, ir raginimą įsitraukti į džihadą (šventąjį karą).

Tai pirmas jo tikslinis pareiškimas nuo to laiko, kai grupuotė, kuri anksčiau vadinosi „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), sekmadienį paskelbė kalifatą, o jį patį – jo lyderiu, taip įžūliai bandydama ištrinti valstybių ribas ir perbraižyti Artimųjų Rytų žemėlapį.

A.B.al Baghdadi, kuris prisiėmė viduramžių titulą „kalifas“, tuo pareiškimu siekė pareikšti valdžią musulmonų visame pasaulyje atžvilgiu. Jis juos paragino pakilti ir atkeršyti už „skriaudas“ jų religijai nuo Centrinės Afrikos Respublikos iki Mianmaro.

„Įvarykite siaubą Dievo priešams ir siekite mirties vietose, kur tikitės ją rasti, – sakė jis. – Jūsų broliai, kiekviename šios žemės lopinėlyje, laukia, kol jūs juos išgelbėsite“.

Garso pranešimas, kuris yra pavadintas „Žinia mudžahidams ir musulmonų umai (tautai) Ramadano mėnesį“, internete buvo paskelbtas per grupuotės žiniasklaidos padalinį. Kitoje su grupuote susijusioje paskyroje buvo paskelbti vertimai į anglų, rusų, prancūzų, vokiečių ir albanų kalbas.

Abu Bakras al Baghdadi skelbia „naują erą“, kai galiausiai triumfuos musulmonai, ir raginimą įsitraukti į džihadą (šventąjį karą).

„Su Dievu mes atkeršysime, su Dievu mes atkeršysime, net jei ir po kurio laiko“, – sakė A.B.al Baghdadi.

Pareiškimo autentiškumo patvirtinti kol kas neįmanoma, bet jį paskelbė SITE – patikima, JAV įsikūrusi organizacija, stebinti džihadistų pareiškimus.

Kovotojai turėtų „pasinaudoti proga ir ginti Dievo religiją džihadu“, sakė A.B.al Baghdadi.

Jis ragino musulmonus imigruoti į „kalifatą“ ir sakė, jog tai esanti jų pareiga. Jis tiesiogiai paragino juos „klausytis, suprasti, pakilti ir išsivaduoti iš silpnumo pančių, ir stoti prieš tironiją“.

„Tegu pasaulis žino, kad mes šiandien gyvename naujoje eroje. Kas buvo nerūpestingas, dabar turi būti budrus. Kas miegojo, dabar turi pabusti. Kas buvo šokiruotas ir nustebintas, turi suvokti. Musulmonai šiandien turi garsų, griausmingą pareiškimą ir ... sunkius batus“, – sakė a.B.al Baghdadi.

„Jie turi pareiškimą, kuris privers pasaulį klausytis ir suprasti terorizmo prasmę, ir batus, kurie tryps nacionalizmo stabą, naikins demokratijos stabą ir atskleis jo nukrypusią prigimtį“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius