-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Irako krikščionių savigynos būriai telkia savanorius

Šiaurės Irake veikiantys krikščionių savigynos būriai pradėjo kampaniją rinkdami naujus savanorius. Ninevės slėnio savigynos vienetai (PNU), sukarinta organizacija, susiformavusi 2014 m. ir susidedanti iš krikščionių – asirų, chaldėjų ir sirų jakobitų, – ragina stoti į savo gretas jaunus krikščionis, kurie nori dalyvauti išlaisvinant ir ginant savo gimtuosius kaimus nuo džihadistų.
Nuniokotas miestelis
Nuniokotas miestelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

PNU atsišaukime pažymima, kad prisijungdami prie savigynos būrių krikščionių jaunimas sugrąžins į savo namus tūkstančius tikinčių bendrapiliečių, kurie buvo priversti palikti Ninevės slėnį dėl „Islamo valstybės" atsiradimo 2014 m. birželio–rugpjūčio mėnesiais.

Lapkričio pabaigoje Irako sausumos pajėgų, dalyvaujančių Mosulo išlaisvinimo operacijoje, vadas Riyadhas Jalalas Tawfiqas patvirtino, kad koviniai vienetai, kurie susidaro pagal konfesinius požymius – įskaitant asirus ir sirus jakobitus, – oficialiai bus naudojami išlaisvinant iš islamistų Ninevės slėnio sritis.

Generolas taip pat sakė, kad iš etninių ir religinių mažumų atstovų – įskaitant turkmėnus ir šabakus – sudaryti būriai atlieka svarbų vaidmenį teikiant vandenį ir maistą pabėgėliams, grįžtantiems į savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius