Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako kurdų kovotojai atvyko į Turkiją pakeliui į Kobanę

Irako kurdų kovotojai – pešmergai, vykstantys į Sirijos miestą Kobanę, kur yra siunčiami kautis su judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistais, trečiadienį atvyko į gretimą Turkijos regioną ir pajudėjo sienos link, nurodė vienas Turkijos pareigūnas.
Irako kurdų kovotojai Turkijoje
Irako kurdų kovotojai Turkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkija, smarkiai spaudžiama Jungtinių Valstijų, praeitą savaitę paskelbė leisianti apie 150 kovotojų iš Irako autonominės kurdų provincijos kirsti savo teritoroją ir prisidėti prie Kobanės gynėjų.

Viena grupė, kuri išskrido iš vienos Irako oro pajėgų bazės, trečiadienį paryčiais atvyko į pietrytinį Šanliurfos miestą ir trimis autobusais išvažiavo prie Turkijos sienos su Sirija, esančios už maždaug 50 kilometrų.

Kurdai gynėjai jau daug savaičių ginasi nuo IS puolimo Kobanėje, o tas miestas tapo svarbiu tarptautinės kovos su šia džihadistų grupuote simboliu

Juo lydėjo keturi Turkijos šarvuotieji automobiliai ir policijos automobilis. Vėliau Turkijos saugumo pajėgos uždarė sienos link vedantį kelią, neleisdamos daugeliui susirinkusių žurnalistų sekti kolonos.

Kitas pešmergų kontingentas, važiuojantis apie 40 mašinų kolona ir vežantis sunkiąją ginkluotę, irgi atvyko į Turkiją. Prie Chabūro sienos perėjos Turkijos pietryčiuose juos pasitiko šimtai vietos kurdų, išsirikiavusių prie kelio ir mojuojančių kurdų vėliavomis.

Kobanėje su IS kovojančios pagrindinės Sirijos kurdų pajėgos – Kurdų liaudies apsaugos daliniai (YPG) palaiko glaudžius ryšius su Turkijoje uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kurios sukilėliai beveik tris dešimtmečius kovėsi kaimyninės šalies pietryčių regione.

Kurdai gynėjai jau daug savaičių ginasi nuo IS puolimo Kobanėje, o tas miestas tapo svarbiu tarptautinės kovos su šia džihadistų grupuote simboliu.

Kautynės Kobanėje tęsėsi antradienį, nurodė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas Miuršitpinare, esančiame Turkijoje kitapus sienos. Virš miesto kilo juodi dūmai, kai džihadistai padegė padangas, stengdamiesi išvengti JAV vadovaujamos tarptautinės koalicijos aviacijos smūgių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius