Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako mieste Ramadyje viešai pasirodė vienas aukščiausių „Islamo valstybės“ vadeivų

Aukšto rango grupuotės „Islamo valstybė“ veikėjas pasirodė Irako mieste Ramadyje, sakė jo gyventojai, o saugumo ekspertas nustatė, jog tai esąs „aklas teisėjas“, pagal rangą antras religinės valdžios narys šioje sukarintoje grupuotėje.
IS džihadistai
IS džihadistai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Islamo valstybė

Pasak Ramadžio gyventojų, tai buvo vienarankis aklas žmogus, galvą prisidengęs skraiste; jis pasakė kalbą pagrindinėje Anbaro provincijos sostinės mečetėje per vakaro pamaldas trečiadienį.

Žmonės nežinojo, kas jis, bet atpažino, kad tai yra aukšto rango asmuo, nes jį supo daugybė sargybinių; be to iš jo akcento sprendžiama, kad jis yra irakietis.

Pasak Ramadžio gyventojų, tai buvo vienarankis aklas žmogus, galvą prisidengęs skraiste

Irako saugumo ekspertas Hishamas al-Hashimi, atidžiai stebintis radikaliuosius „Islamo valstybės“ maištininkus, sako nustatęs, kad šis vyras yra Ali Attiya al-Jubouri, dar vadinamas Abu Asimu arba „akluoju Islamo valstybės teisėju“.

„Šis dvasininkas, pasirodęs vakar Ramadyje, yra labai garsus, – sakė H.al-Hashimi. – Jis yra antras aukščiausiasis religinės valdžios narys po Abu Bakr al-Baghdadi ir penktasis „Daesh“ organizacijoje“. Arabiškai Islamo valstybė vadinama „Daesh“.

Ramadį „Islamo valstybės“ kovotojai užėmė gegužės 17 dieną, Irako vyriausybės pareigoms patyrus bene didžiausią pralaimėjimą per beveik metus laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius