Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako pajėgos sudorojo išpuolio Tikrite dalyvius, žuvo 45 žmonės

Irake per išpuolį prieš provincijos tarybos pastatą Tikrite antradienį žuvo 45 žmonės, Irako saugumo pajėgos baigė užpuolikų užimto pastato šturmą, pranešė sveikatos skyriaus pareigūnas.
Irako kariai įvykio vietoje
Irako kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Salahudino provincijoje sveikatos skyriui vadovaujantis Jasimas al-Dulaimi nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra trys provincijos tarybos nariai ir septyni užpuolikai.

Žuvo ir agentūrai „Reuters“ dirbęs laisvai samdomas žurnalistas, 30-metis Sabah al-Bazee.

S.al-Bazee agentūrai „Reuters“ dirbo Irake nuo 2004 metų. Į jį per sprogimą pataikė skeveldros, sakė jo giminaitis Mahmoudas Salah, patvirtinęs žūtį. S.al-Bazee buvo vedęs, turėjo tris vaikus. Kilęs iš Salahudino provincijos, esančios šiauriau Bagdado.

„Visos „Thomson Reuters“ komandos vardu norėčiau pareikšti, kad didžiai liūdime dėl nelaiku Sabahą al-Bazee ištikusios mirties“, – sakė "Reuters" vyriausiasis redaktorius Stephenas Adleris.

Provincijos tarybos pastatą antradienį atakavo ginkluota grupė, kurioje kai kurie vilkėjo Irako karinių pajėgų uniformas. Jie sprogdino užminuotus automobilius, sprogmenų prikimštus diržus ir granatas, įsiveržė į pastatą, paėmė įkaitų, sakė vietinės valdžios atstovas, kuris dar nurodė, kad be žuvusiųjų yra dar mažiausiai 65 sužeisti žmonės.

Naujienų agentūros AFP šaltinis Tikrito ligoninėje minėjo 41 žuvusį ir 95 sužeistus asmenis; tarp žuvusiųjų – šeši užpuolikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius