Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas sako palaikantis Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje

Iranas ketvirtadienį išreiškė paramą Rusijos aviacijos smūgiams, ginant jų bendrą sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, pavadindamas juos žingsniu „krizei“ regione išspręsti.
Irano karinis paradas
Irano karinis paradas / „Scanpix“/AP nuotr.

Irano užsienio reikalų ministerija išreiškė palaikymą Rusijos karinių oro pajėgų smūgiams, kurie buvo įvykdyti „remiantis Rusijos (gautu) oficialiu Sirijos vyriausybės prašymu“.

„Rusijos karinę operaciją prieš ginkluotas teroristines grupuotes Sirijoje Iranas vertina kaip žingsnį kovojant su terorizmu, atitinkantį siekį įveikti esamą krizę regione“, – pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marzieh Afkham.

Iranas, kuris yra pagrindinis Sirijos vyriausybės sąjungininkas regione, teikia B.Assado režimui finansinę ir karinę paramą.

„Tikra ir atkakli kova su terorizmu, kuris kelia bendrą grėsmę regioniniam ir pasauliniam saugumui bei stabilumui, yra būtina“, – sakoma M.Afkham pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius