Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 22 /12:30

Iranas uždraudė Akbarui Hashemi Rafsanjani dalyvauti prezidento rinkimuose

Iranas antradienį nurodė, kad tarp žmonių, kuriems buvo uždrausta kelti savo kandidatūras kitą mėnesį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose, yra nuosaikių pažiūrų buvęs prezidentas Akbaras Hashemi Rafsanjani.
Akbaras Hashemi Rafsanjani
Akbaras Hashemi Rafsanjani / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Iranas

A.H.Rafsanjani ir prieštaringai vertinamas dabartinio prezidento Mahmoudo Ahmadinejado padėjėjas buvo paskelbti netinkamais pretendentais, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Kandidatūras tvirtinanti Konstitucijos sergėtojų taryba, kurioje dominuoja konservatoriai, neįtraukė 1989-1997 metais prezidentavusio A.H.Rafsanjani į aštuonių patvirtintų kandidatų sąrašą.

Jame taip pat nėra Esfandiaro Rahimo Mashaie, M.Ahmadinejado patikėtinio ir buvusio administracijos vadovo.

Patvirtintame kandidatų birželio 14-osios rinkimuose sąraše dominuoja aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei, kuris priima galutinius sprendimus šioje islamo respublikoje, artimi konservatoriai.

Taryba diskvalifikacijų nepaaiškino.

A.H.Rafsanjani, kuriam rugpjūtį sukaks 79 metai, šiuo metu pirmininkauja Politinio tikslingumo nustatymo tarybai, kuri yra Irano aukščiausia politinio arbitražo institucija.

Sergėtojų tarybos atstovas Abbasali Kadkhodai valstybinei televizijai, nepaminėdamas A.H.Rafsanjani vardo, sakė, kad diskvalifikuojant kai kuriuos kandidatus veiksniai buvo silpna sveikata ir senyvas amžius.

E.R.Mashaie, kurio kandidatūrai buvo asmeniškai pritaręs M.Ahmadinejadas, diskvalifikavimas nebuvo netikėtas, nes režimas jį laiko pernelyg liberaliu ir keliančiu pavojų Islamo revoliucijai, be to, jis yra kaltinamas tuo, kad įvarė nesutarimo pleištą tarp M.Ahmadinejado ir A.Khamenei.

A.H.Rafsanjani neprieštaraus dėl diskvalifikavimo Irano prezidento rinkimuose

Buvęs Irano prezidentas Akbaras Hashemi Rafsanjani neprieštaraus dėl valdžios sprendimo neleisti jam vėl siekti prezidento posto, trečiadienį naujienų agentūrai ISNA sakė jo kampanijos vadovas.

„Hashemi Rafsanjani neprotestuos dėl savo diskvalifikavimo“, – sakė Eshaghas Jahangiri.

Kandidatūras tvirtinanti Konstitucijos sergėtojų taryba, kurioje dominuoja konservatoriai, antradienį neįtraukė 1989-1997 metais prezidentavusio A.H.Rafsanjani į aštuonių patvirtintų kandidatų birželio 14-osios rinkimuose sąrašą.

Diskvalifikuoti kandidatai neturi teisės teikti apeliacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius