Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas – vienintelė demokratija Artimuosiuose Rytuose, atsikerta Teheranas Vašingtonui

JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton pareiškimai dėl Irano politikos yra „abejotini, nepagrįsti ir naivūs“, pareiškė trečiadienį interviu Amerikos televizijai CNN Irano Aukščiausiosios žmogaus teisių tarybos generalinis sekretorius Mohamadas Jabadas Larijanis.
Irano karinis elitas – Revoliucinė gvardija
Irano karinis elitas – Revoliucinė gvardija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Viena vertus, ji (H.Clinton) jaudinasi dėl demokratijos būklės Irane, antra vertu, ji teikia kuo didžiausią karinę pagalbą šalims, kur nė karto nebuvo surengti rinkimai“, – pareiškė M.J.Larijanis, Irano parlamento pirmininko brolis, interviu televizijai CNN.

Taip jis atsakė į H.Clinton pareiškimą, kad Islamo revoliucijos sargybinių korpusas išstumia iš valdžios Irano vyriausybę, ir Iranas netrukus gali tapti karine diktatūra.

Pasak M.J.Larijanio, Revoliucinės gvardijos korpusas turi plačių „verslo interesų“ Irane, bet atsako už savo veiksmus šalies teismų ir įstatymų leidžiamajai valdžiai.

„Sargybinių korpusas yra mūsų gynybos sistemos dalis, jie turi teisėtą statusą, jie turi teisėtą vadovybę, ir jie pagal įstatymą atsako už savo veiksmus parlamentui“, – sakė Irano politikas žurnalistams.

Drauge M.J.Larianis pareiškė, kad jo šalis yra „didžiausia ir vienintelė demokratija Artimuosiuose Rytuose“.

Jis pažymėjo, kad visą savaitę aiškino Irano poziciją Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių taryboje Ženevoje, kur JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija ir kitos šalys smarkiai puolė žmogaus teisių pažeidimus Teherane, taip pat pritarė siūlymui įvesi naujas tarptautines sankcijas Iranui už jos branduolines ambicijas.

„Tai tiesa, kad JAV ir kai kurios kitos Vakarų šalys išsakė savo kritiką mums, bet žymiu mastu tai buvo ne daugiau nei klišės“, – pažymėjo M.J.Larijanis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius