-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane tebeieškoma sugriuvusiame daugiaaukštyje dirbusių ugniagesių

Teherane gelbėtojai penktadienį tęsė mažai vilčių teikiančias pastangas, ieškodami apie 20 ugniagesių, palaidotų po nuolaužų kalnu, kai anksčiau dieną Irano sostinėje sugriuvo užsiliepsnojęs aukštuminis pastatas.
Degantis seniausias Teherano daugiaaukštis
Degantis seniausias Teherano daugiaaukštis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nelaimė Iranas

Vienas ugniagesys, spėjęs išbėgti iš 17 aukštų „Plasco“ pastato prieš šiam sugriūvant, mirė ligoninėje nuo sunkių nudegimų, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

„Plasco“ buvo seniausias Irane aukštuminis pastatas; jame buvo įsikūręs prekybos centras ir šimtai siuvyklų. Daugiaaukštis sugriuvo po keturias valandas viršutiniuose aukštuose siautusio gaisro.

Gelbėtojai, kariai ir kinologai su dresuotais šunimis dirbo visą naktį, stengdamiesi surasti apie 20 ugniagesių, buvusių pastato viduje, kai jis sugriuvo.

Iki šiol jiems nepavyko aptikti nei gyvų likusių, nei žuvusių žmonių, nors griuvėsiai buvo karštligiškai ardomi, o po nuolaužų kalnu rausiami du tuneliai.

Iraniečiai buvo sukrėsti didelio ugniagesių skaičiaus netekties. Valstybinė televizija ekrano kampe rodė juodą juostą, gedulo ženklą.

Šalies aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei ketvirtadienio vakarą pareiškė, kad šis incidentas „man sukėlė didelį sielvartą, gailestį ir susirūpinimą“. Jis taip pat gyrė „ugniagesių drąsą ir pasiaukojimą“.

IRNA duomenimis, per gaisrą nukentėjo 84 žmonės. Penki jų tebegydomi ligoninėje.

„Gelbėjimo darbai labai sunkūs. Visose pastato dalyse šalinamos nuolaužos, bet iš pastato kylantys tiršti dūmai kelia didelių rūpesčių“, – sakė Teherano gelbėjimo tarnybų direktorius Piras Hosseinas Koolivandas.

„Kol kas neaišku, kiek žmonių įstrigę po griuvėsiais; nei vienas žmogus dar neištrauktas“, – pridūrė jis.

Prezidentas Hassanas Rouhani paragino nedelsiant ištirti šį įvykį, o miesto pareigūnai sakė, kad pastato valdytojai ignoravo ne kartą reikštus įspėjimus dėl priešgaisrinės saugos pažeidimų.

1962 metais baigtas statyti „Plasco“ buvo pirmasis aukštuminis pastatas Irane ir aukščiausias Teherane. Jame taip pat įsikūrė pirmasis daugiaaukštis prekybos centras. Vis dėlto vėliau jis nublanko, sostinę apėmus statybų bangai.

Jį pastatęs iškilus žydų tautybės iranietis verslininkas Habibollah Elghanianas po 1979 metų islamo revoliucijos buvo suimtas dėl ryšių su Izraeliu, nuteistas mirti ir sušaudytas. Šis incidentas smarkiai įbaugino šalies žydų bendruomenę ir daugelį jos narių paskatino palikti Iraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius