-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane uždrausti ryšiai su 60 organizacijų, įskaitant BBC ir žmogaus teisių gynimo organizaciją

Iranas uždraudė savo piliečiams turėti kokių nors kontaktų su 60 organizacijų,daugiausia užsienio, įskaitant britų transliuotoją BBC, žmogaus teisių gynimo organizaciją „Human Rights Watch“, opozicinį tinklalapį „Rahesabz“, taip pat ir JAV finansuojamus transliuotojus, pranešė valstybinės žiniasklaidos priemonės.
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas priima paradą.
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas priima paradą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už šalies vidaus reikalus atsakingas žvalgybos ministro pavaduotojas pareiškė, kad 60 į juodąjį sąrašą įtrauktų organizacijų yra įtariamos prisidėjusios prie Vakarų vyriausybių sąmokslo nuversti Islamo režimą „švelniu karu“, ir bendradarbiavimas su jomis yra laikomas nusikaltimu.

„Bet kokie fizinių ar juridinių asmenų ryšiai su šiomis švelniame kare dalyvaujančiomis grupuotėmis yra neteisėti ir draudžiami“, pranešė valstybinės žiniasklaidos priemonės pirmadienį, cituodamos ministro pavaduotoją, kurio pavardė neskelbiama.

Tarp uždraustų organizacijų yra JAV vyriausybės finansuojama radijo stotis „Amerikos balsas“ (Voice of America) , radijo stotis „Farda“, o taip pat iš JAV transliuojančios promonarchistinės satelitinės televizijos, Izraelio visuomeninis radijas ir uždrausta Irano opozicinė grupuotė „Liaudies mudžahidai“ (People's Mujahedeen).

Ministro pavaduotojas taip pat paragino visuomenę vengti „neeilinių kontaktų su ambasadomis ar užsieniečiais, arba su jais susijusiais centrais“.

Taip pat į sąrašą įtraukta politikos studijų organizacija „Brookings Institution“, JAV filantropo George'o Soroso Atvirosios visuomenės institutas (Open Society Institute) ir Vašingtone įsikūrusi organizacija „National Endowment for Democracy“.

Lapkričio pabaigoje Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei pareiškė, kad Iranas išgyvena „švelnų karą“ su priešais užsienyje, kurie rengia gatvių protestus, prasidėjusius šalyje po radikalių pažiūrų prezidento Mahmoudo Ahmadinejado perrinkimo birželio mėnesį.

Po rinkimų buvo suimtas nepriklausomu konsultantu Atviros visuomenės institute dirbęs JAV ir Irano pilietybę turintis Kianas Tajbakhshas, kuris nuteistas kalėti 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius