Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano dienraštis reikalauja, kad Mousavi būtų teisiamas dėl išdavystės

Pagrindinis Irano dienraštis šeštadienį pareikalavo, kad Miras Hosseinas Mousavi (Miras Hoseinas Musavis) būtų teisiamas dėl išdavystės, kai radikalieji šalininkai pradėjo puolimą prieš opozicijos lyderį po neramumų, kurie kilo po praėjusį mėnesį vykusių prezidento rinkimų.
Kandidatas Miras Hosseinas Mousavis su žmona Zahra Rahnavard
Kandidatas Miras Hosseinas Mousavis su žmona Zahra Rahnavard / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraštis „Kayhan", kurio redaktorių paskyrė aukščiausias lyderis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjis), taip pat užsipuolė vieną pagrindinių M.H.Mousavio rėmėjų šiuose prezidento rinkimuose, reformistinių pažiūrų buvusį Irano prezidentą Mohammadą Khatami (Mohamadą Chatamį)

Vedamajame straipsnyje laikraštis kaltina M.H.Mousavi „nekaltų žmonių žudymu, maišto kurstymu, banditų samdymu puldinėti žmones ir akivaizdžiu bendradarbiavimu su užsieniečiais, atliekant JAV penktosios kolonos vaidmenį".

„Mousavi ir Khatami dėl šių baisių nusikaltimų ir akivaizdžios išdavystės turi stoti prieš tribunolą", – priduria laikraštis.

A.Khamenei po birželio 12 dienos rinkimų atvirai remia prezidentą Mahmoudą Ahmadinejadą (Mahmudą Ahmadinedžadą) ir atmeta M.H.Mousavi kaltinimus, kad prezidento rinkimų rezultatai buvo masiškai klastojami.

M.H.Mousavi ir kitas rinkimus pralaimėjęs pretendentas, buvęs parlamento vadovas Mehdi Karroubi (Mehdis Karubis) nesutiko atsisakyti savo reikalavimo surengti pakartotinius prezidento rinkimus. Pastaruosius rinkimus M.H.Mousavi pavadino „gėdinga apgaule“
.

Šimtai tūkstančių protestuotojų pasipylė į Teherano gatves, kai buvo paskelbti oficialūs rinkimų rezultatai. Apie 20 žmonių žuvo per susidūrimus su saugumo pajėgomis ir daugiau kaip 1000 žmonių buvo sulaikyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius