Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš didžiosios politikos į sportą

Buvusi JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice nori tapti populiaraus televizijos kanalo HBO sporto laidos „Real Sports“ apžvalgininke.
Condoleezza Rice
Condoleezza Rice / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laida „Real Sports“ rodoma kartą per mėnesį ir yra daug labiau linkusi į žurnalistinį tyrimą nei kitos sporto laidos. „Visi sutinka, kad C.Rice – odiozinė buvusios George'o W.Busho administracijos figūra, tačiau vis vien stebina, kad ji mano galėsianti padaryti karjerą televizijoje. O gal ji užsitikrino astralinę apsaugą, prisijungusi prie tūkstančių Irake žuvusiųjų energijos“, – ironizuodamas rašo britų dienraštis „The Guardian“.

Kad ir kaip ten būtų, C.Rice jau parengė interneto portalui „Daily Beast“ reportažą iš golfo turnyro „Masters“.

Be to, daug kas žino, kad C.Rice – amerikietiškojo futbolo trenerio duktė ir kad ji visada nuoširdžiai domėjosi sportu. Būtent tuo ji ir skiriasi nuo kitų Amerikos politikų, kurie nutarė paskelbti karą terorui ir pasisakė už įsiveržimą į Iraką. „George'as W.Bushas visada labiau buvo savininkas nei žaidėjas.

Pasitraukęs iš premjero posto Tony Blairas atšalo nuo „Newcastle“ (sporto klubas – red.), o Paulas Wolfowitzas (buvęs Pasaulio banko prezidentas – red.), sprendžiant iš jo išvaizdos, nuo penkerių metų buvo atleistas nuo fizinio lavinimo pamokų“, – ironizuoja britų dienraštis. Jis priduria, kad Jungtinėje Karalystėje C.Rice analogu galėtų būti buvęs T.Blairo politinis technologas Alistairis Campbellas, kuris laikraščio „The Times“ sporto skyriuje turėjo skiltį „Alistairio Campbello herojai“. Nors vargu ar buvusi JAV valstybės sekretorė norėtų būti su juo lyginama.

Vis dėlto „The Guardian“ palinki Condy sėkmės naujoje veiklos srityje. „Žinoma, kolegos pavydės ir šnibždėsis, kad ji gavo šias prestižines pareigas labai jau lengvai – per Valstybės departamentą, bet mes juk žinome, kad jos oda labai stora“, – baigia straipsnį žurnalistė Marina Hide.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius