Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS džihadistės mokomos džiaugtis dėl vyrų žūties ir išsižadėti savo šeimų

Istorijomis apie kasdienį gyvenimą „Islamo valstybės“ džihadistų kontroliuojamose Sirijos teritorijose pradeda dalintis vis daugiau iš Vakarų Europos šalių atvykusių islamistų propagandos paveiktų moterų. Savo tinklaraščiuose jos aprašo, kaip yra mokomos reaguoti į vyrų žūtis ir atskleidžia merginų iš Vakarų valstybių patekimo į IS teritoriją detales, rašo „Laisvosios Europos“ radijo interneto svetainė. Džihadistai garbina mirtį ir teigia, kad kiekvienas „šventajame“ kare žuvęs karys keliauja tiesiai į rojų.
Musulmonė
Musulmonė / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Iš Didžiosios Britanijos kilusi mergina, save vadinanti Umm Khattab Al Britaniyyaa, savo tinklaraštyje pasakoja, kad buvo ištekėjusi už džihadisto iš Švedijos, kuris neseniai žuvo Kobanės mieste Sirijoje. Mergina teigia, kad spalio 28 d. viena moteris atėjo į jos namus ir pranešė apie vyro žūtį.

Pagaliau jis tai padarė (pateko į rojų), – džiaugsmo neslėpė „kankinio“ našlė.

„Sesė (kita musulmonė) atėjo pas mane ir paklausė, ar mano vyras buvo Abu Khattabas Al Swedis. Pasakiau, kad taip, ir ji pasveikino mane, kad vyras tapo šachidu (kankiniu). Nežinojau, kaip reaguoti, nes tuo netikėjau, dėl to tik nusijuokiau“, – lapkričio 22 d. parašė U.K.Al Britaniyyaa. 

Ji pridūrė, kad dėl savo vyro likimo yra labai laiminga nepaisant to, kad, jos manymu, ji žuvusįjį išvys tik po mirties.

„Pagaliau jis tai padarė (pateko į rojų)“, – džiaugsmo neslėpė „kankinio“ našlė.

IS džihadistai ypač aukština kankinystę – žūtį kare arba savižudybę išpuolyje, kuris nusineša daug „bedievių“ gyvybių. „Kankiniai“ yra vaizduojami kaip didvyriai, o IS propagandinėje literatūroje net teigiama, kad po tokios mirties šie vyrai šypsosi.

Džihadistės iš Didžiosios Britanijos tinklaraštyje aprašyta ir jos vyro geriausio draugo mirtis, kuri taip pat šlovinama.

Džihadistės iš Didžiosios Britanijos tinklaraštyje aprašyta ir jos vyro geriausio draugo mirtis, kuri taip pat šlovinama.

Pradiniuose savo internetinio dienoraščio įrašuose U.K.Al Britaniyyaa pasakoja, kaip ji savo šalyje paliko tėvus ir jaunesnius brolius ir seseris. Atvykusi į Turkiją ji susitiko su dviem draugėmis, kurios buvo kartu su vaiku.

Turkijos pasieniečiams būsimosios džihadistės sukėlė įtarimą ir jie nepatikėjo moterų pasakojimu, kad jos į Siriją vyksta dirbti pagalbos darbuotojomis. Galiausiai islamistės buvo suimtos, tačiau IS į pasienį atsiuntė savo žmogų, kuris atliko derybininko vaidmenį ir moterys galiausiai pateko į Siriją.

Tačiau ten problemos nesibaigė, kadangi netrukus paaiškėjo, jog ši pasienio dalis Sirijoje nebuvo kontroliuojama IS. Islamistė iš Didžiosios Britanijos kartu su draugėmis turėjo grįžti atgal į Turkiją ir į Siriją patekti per kitą pasienio punktą.

Vos atvykusios į Siriją moterys apgyvendinamos „moterų name“, iš kurio jos yra paskirstomos į įvairias Sirijos vietoves.

Kita tinklaraštyje savo gyvenimo IS detales dėstanti moteris, save vadinanti „Džanos (islamiškas rojaus terminas) paukšte“, teigia, kad yra gydytoja, kuri nusprendė išvykti į Siriją vasario mėnesį.

Džihadistėmis norinčioms tapti merginoms ji pataria į IS pasiimti įvairių islamo mokslininkų rašytų knygų.

„Džanos paukštė“ teigia, kad vos atvykusios į Siriją moterys apgyvendinamos „moterų name“, iš kurio jos yra paskirstomos į įvairias Sirijos vietoves. Moterims, kurios savo šalyse dirbo mokytojomis ir slaugėmis, yra leidžiama šia veikla užsiiminėti ir IS teritorijose.

„Gavau daugybę žinučių nuo sesės ir visos šeimos. Pyktis, nusivylimas ir sumišimas, – savo žinutėse jie klausė, kodėl aš juos palikau. Jie prašė manęs sugrįžti ir sakė, kad dėl to padarys viską“, – teigė „Džanos paukštė“, kuri pridūrė, kad ji apsisprendė niekada negrįžti atgal pas savo šeimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius