-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš Mumbajaus ištrūkęs lietuvis: mieste chaosas ir panika

Lietuvos užsienio reikalų ministerija praneša neturinti duomenų, kad teroro aktų apimtame Indijos mieste Mumbajuje būtų Lietuvos piliečių. Tuo tarpu 15min.lt pavyko pasikalbėti su mūsų tautiečiu, tik ketvirtadienio rytą ištrūkusiu iš pragaro.
Teroristai atakavo Mumbajų
Teroristai atakavo Mumbajų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ramonas Čiuplys telefonu kalbėdamas su 15min.lt žurnalistu sakė jau esąs saugioje vietoje – Goa mieste.

„Atskridau į Mumbajų vakar vakare. Tačiau oro uoste mūsų niekas neįspėjo, kad mieste vyksta kovos, siaučia teroristai“, – sakė pašnekovas.

R.Čiuplys pasakojo, kad į Mumbajų atvyko iš Singapūro, pakeliui iš Autralijos. Kurį laiką jis planuoja pakeliauti po Indiją.

„Visi įvykiai vyksta miesto centre. Važiuojant iš oro uosto dar nieko nežinojau apie tai, koks pavojus tyko Mumbajuje. Oro uosto tarnybos visus laisvai išleido. Apsistojau viešbutyje atokiau nuo miesto centro. Netrukus visai šalia nugriaudėjo sprogimas. Šiandien aš mačiau tą sprogimo vietą“, – pasakojo R.Čiupys.

Po kiek laiko miesto centre nugriaudėjo dar penki ar šeši galingi sprogimai. Mumbajaus gatvėse pasirodė daugybė ginkluotų policininkų ir kareivių. Įsijungęs televizorių, keliautojas teigia supratęs, kad atsidūrė kariaujančiame mieste.

„Matant visą tai, viduje tikrai nėra labai jauku. Jausmas toks, kad mieste tvyro chaosas ir panika. Dabar aš jau saugioje vietoje, bet gruodžio 1 d. planuoju vėl grįžti į Mumbajų. Pakeliui į Europą turėsiu skristi pro šį miestą, turėsiu daug laiko. Pagal susiklosčiusią situaciją spręsiu, kaip elgtis, važiuoti į miestą ar ne. Keliauju vienas, todėl tokiose situacijoje lengviau priimti sprendimą“, – sakė lietuvis.

Ketvirtadienį miestas buvo uždarytas. Žmonėms nuvažiuoti į oro uostą niekas nedaro kliūčių. Tačiau priešinga kryptimi niekas nepraleidžiamas.

„Mačiau, kad žmonės stabdomi ir sukami atgal. Atskrendantiems į Mumbajų siūloma skristi kitur. Situacija iš tiesų labai sudėtinga“, – iš Indijos pasakojo R.Čiuplys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius