-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš visų Baltijos šalių Latvijos gyventojai jaučiasi mažiausiai saugūs

Latvijos gyventojai vis dar jaučiasi mažiau saugūs už lietuvius ir estus, rodo Baltijos šalių saugumo indeksas, sudarytas draudimo kompanijos „Ergo“.
Baltijos šalys
Latvijos gyventojai jaučiasi mažiausiai saugūs iš Baltijos šalių gyventojų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Latvijos rodiklis sudaro minus 10 (pernai jis buvo minus 12, 2014 metais – minus 13). Lietuvoje šis rodiklis yra minus 6 (pernai jis sudarė minus 4, 2014 metais – minus 5). Saugiausiai jaučiasi Estijos gyventojai, kur šis rodiklis siekia plius 11 (2014 metais jis buvo plius 8, o 2015 metais – plius 6).

Kaip paaiškino sociologinių tyrimų centro SKDS vadovas Arnis Kaktinis, tyrime buvo galimas vertinimas punktais nuo minus 100 iki plius 100. Plius 100 punktų turėjo reikšti visišką saugumą pagal visus kriterijus – materialinę ir finansinę padėtį, saugumą dėl darbo, sveikatą, valstybės stabilumą ir saugumą, fizinį saugumą / kriminogeninę situaciją.

Latvijos gyventojai, taip pat kaip ir lietuviai, labiausiai nerimauja dėl sveikatos ir valstybės saugumo. Rodiklis, rodantis latvių požiūrį į savo sveikatą, sudaro minus 34 punktus, lietuvių jis yra minus 31 punktas, estų – minus 7. Valstybės saugumas Latvijoje įvertintas minus 26 punktais, Lietuvoje – minus 20, Estijoje – minus 3 punktais.

Tyrimo duomenimis, 73 proc. Latvijos gyventojų bijo, kad ligos atveju nesugebės apmokėti savo gydymo išlaidų, 70 proc. mano, kad senatvėje jaus nepriteklių, o 62 proc. bijo ginkluoto konflikto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius