Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgyvenusi pražūtinga infekcija užsikrėtusi moteris papasakojo apie šios ligos košmarą

Žarnyno infekcija, sukeliama pavojingos atmainos bakterijų Escherichia coli, toliau skina aukas – skaičiuojama, kad nuo jos Europoje mirė jau 22 žmonės. Tuo tarpu viena šia infekcija užsikrėtusi ir pasveikusi moteris papasakojo, kokius baisius išgyvenimus jai teko patirti.
Vokietijos medikai
Vokietijos medikai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dvi dienas aš jaučiausi labai blogai, – pasakojo itin pavojingą infekciją sugebėjusi įveikti vokietė Nicoletta Pabst. – Aš nesiorientavau laike. Nesupratau, kiek laiko gulėjau ligoninėje.“

Prieš 12 dienų, pajutusi ligos simptomus, moteris nuvyko į Hamburgo ligoninę. Ten visi žmonės, įtariami užsikrėtę mirtina infekcija, apžiūrai buvo kviečiami į atskirą patalpą. Moters teigimu, tuo metu, kai ji atvyko, ten jau laukė 20 žmonių, apžiūros metu atvykdavo vis nauji pacientai, kai kurie buvo atvežami greitosios pagalbos automobiliais.

Moteris „Associated Press“ pasakojo, kad visa jų šeima valgė pomidorų, agurkų, salotų, tačiau, laimei, susirgo tik ji viena. Tiesa, jos vaikams saugumo sumetimais buvo nuspręsta neleisti eiti į mokyklą, stebint, ar nepasireikš ligos simptomai.

Moteris pasakoja, kad sunkiausios buvo pirmos dvi gydymo dienos, kuomet ji jautėsi visiškai išsekusi ir nesusivokianti aplinkoje. Viso gydymo metu moteris nebuvo praradusi sąmonės, o medikai jos gyvybę išgelbėjo nusprendę pasirinkti gydymo antibiotikais kursą – nepaisant to, kad Pasaulio sveikatos organizacija medikams nerekomenduoja šio gydymo būdo.

Pastaruoju metu pasirodo vis daugiau informacijos apie tai, kad Vokietijoje medikai griebiasi gydymo priemonių, kurios nėra rekomenduojamos šiuo atveju. Tačiau medikai teigia, kad dažnai neturi kito pasirinkimo, nes kiti gydymo būdai nepadeda. N.Pabst sugebėję išgydyti medikai teigia, kad dabar jie drąsiau rinksis gydymą antibiotikais. Medikai teigia, kad N.Pabst pradėjo atsigauti tik po 48 valandų gydymo.

Dabar moteris jau išleista iš ligoninės namo.

„Dėl vieno dalyko esu tikra: kol nebus rasta Escherichia col protrūkio priežastis, mūsų namuose nebebus daržovių. Šiuo metu mes valgome tik šaldytą maistą bei makaronus“, – pasakojo moteris.

Tuo tarpu pranešama, kad, paskutiniais duomenimis, bakterinių žarnyno infekcijų protrūkį Europoje galėjo sukelti daigintos sėklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius