Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamistai vykdė masines egzekucijas Tikrite, sako žmogaus teisių organizacija.

Fotografijos ir palydovų nuotraukos rodo, kad džihadistų judėjimo „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL) kovotojai vykdė masines egzekucijas Irako šiauriniame Tikrito mieste, penktadienį pranešė žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ ( HRW)
Džiugiai nusiteikę islamistai iš Irako vyksta į Siriją
Islamistai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ISIL kovotojai, siekiantys įkurti sunitų kalifatą palei Irako ir Sirijos sieną, per žaibišką puolimą ir nesulaukę beveik jokio pasipriešinimo užėmė didelę dalį Irako šiaurės, įskaitant Mosulo ir Tikrito miestus bei kontrolės postus pasienyje su Sirija, ir dabar nuo sostinės Bagdado juos skiria vos 100 kilometrų.

Niujorke įsikūrusi HRW nurodė, kad birželio 11-14 dienomis mažiausiai dviejose vietose Tikrite ir jo apylinkėse buvo nužudyta nuo 160 iki 190 vyrų.

Niujorke įsikūrusi HRW nurodė, kad birželio 11-14 dienomis mažiausiai dviejose vietose Tikrite ir jo apylinkėse buvo nužudyta nuo 160 iki 190 vyrų.

Tikritas yra velionio Irako diktatoriaus Saddamo Husseino gimtasis miestas.

Pasak HRW, aukų gali būti gerokai daugiau, tačiau atlikti išsamų tyrimą sutrukdė tai, kad palaikus sunku aptikti, be to, sudėtinga patekti į tą rajoną.

HRW tinklalapyje paskelbtose nuotraukose matyti eile veidais į žemę suguldyti vyrai, į kuriuos šaudo kovotojai.

Irako kurdų lyderis Massudas Barzani penktadienį pareiškė, kad jo etninės grupės valdymas tapo negrįžtamas.

Kurdai ginasi nuo džihadistų

Irako kurdų lyderis Massudas Barzani penktadienį pareiškė, kad jo etninės grupės valdymas tapo negrįžtamas svarbiame naftos pramonės mieste Kirkuke ir kituose miestuose, dabar ginamuose kurdų kovotojų nuo sunitų džihadistų.

Kurdų pajėgos įsikišo, kai federalinės kariuomenės daliniai atsitraukė per įnirtingą džihadistų vadovaujamą puolimą, prasidėjusį anksčiau šį mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius