Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ paleido 37 pagrobtus Sirijos krikščionis

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) šeštadienį paleido 37 Sirijos krikščionis, daugiausiai moteris, iš daugiau negu 200 žmonių, pagrobtų prieš daugiau negu aštuonis mėnesius, pranešė padėtį šalyje stebinčios organizacijos.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Nevyriausybinė organizacija „Assyrian Monitor for Human Rights“ (AMHR) nurodė, kad paleistoje krikščionių asirų grupėje buvo 27 moterys ir 10 vyrų, daugiausiai senyvo amžiaus.

Buvę įkaitai buvo kartu su 220 asirų, kuriuos IS kovotojai pagrobė vasarį.

Jie atvyko šeštadienio rytą į Tal Tamro miestą al Chabūro rajone šiaurės rytinėje al Hasakos, pridūrė AMHR.

Šią informaciją patvirtino Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri nurodė, kad dauguma paleistų žmonių gyveno kituose al Chūburo regiono miesteliuose.

Buvę įkaitai buvo kartu su 220 asirų, kuriuos IS kovotojai pagrobė vasarį, užėmę kai kurias al Chabūro rajono teritorijas.

Vėliau dalis įkaitų buvo paleisti nedidelėmis grupėmis, bet manoma, kad IS rankose tebėra 140–150 šios grupės žmonių.

AMHR nurodė, kad įkaitai buvo paleisti po Bažnyčios derybų su džihadistais, bet kituose pranešimuose sakoma, kad jie buvo išpirkti.

1,2 mln. krikščionių bendruomenę turėjusioje Sirijoje iki pilietinio konflikto pradžios gyveno apie 30 tūkst. asirų. Dauguma jų gyveno 35 gyvenvietėse al Hasakos provincijoje.

Vasarį IS kovotojai užėmė daugelį tų kaimų, bet juos vėliau išstūmė kurdų pajėgos.

IS pagrobė šimtus įkaitų, tarp jų įvairių krikščionių bendruomenių narių, savo kontroliuojamose teritorijose Sirijoje ir Irake.

SOHR atskirai paskelbė, kad po ketvirtadienį surengtų aviacijos smūgių, kurių taikiniu tapo Albu Kamalo miestas prie sienos su Iraku, aukų padaugėjo iki 49 žmonių, mažausiai 31 iš jų buvo civilis.

Ši grupė anksčiau nurodė, kad per minėtus antskrydžius žuvo 22 žmonės, bet negalėjo patvirtinti, kurios šalies lėktuvai atakavo tą gyvenvietę.

Sirijos teritorijoje veikia Rusijos, Sirijos vyriausybės ir JAV vadovaujamos koalicijos oro pajėgos, kurios kai kada rengia reidus tose pačiose teritorijose.

SOHR pranešė, kad bent keturi žuvusieji per antskrydį IS kontroliuojamame Albu Kamale buvo vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius