-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Islamo valstybę“ palikti norėjusi 17-metė mergina iš Austrijos buvo nužudyta

17-metė Samra Kesinovič, prisijungusi prie „Islamo valstybės“ teroristų kartu su savo drauge, buvo negyvai sumušta džihadistų, kai pabandė bėgti atgal į Europą, skelbia jpost.com.
Samra Kesinovič
Samra Kesinovič / „Twitter“ nuotr.

Austrijoje gimusi ir augusi bosnių pabėgėlių dukra S.Kesinovič 2014 metų vasarą į Sirijos Rakos miestą atvyko su drauge Sabina. Merginas suviliojo „Islamo valstybės“ socialiniuose tinkluose siūlomas linksmas ir nerūpestingas gyvenimas. Jos tapo vienu iš „Islamo valstybės“ verbavimo sėkmės pavyzdžių.

Iškart po atvykimo paauglės merginos buvo ištekintos už džihadistų. Austrijos vyriausybė prieš tris mėnesius pranešė, kad viena iš merginų žuvo per oro antskrydį. Vėliau paskelbta, kad tai buvo Sabina.

Nuo gyvenimo teroristų apsuptyje ir skerdynių pavargusi Samra bandė sprukti, tačiau džihadistai ją sugavo ir viešai sumušė iki mirties.

Austrijos vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad šiuo metu „Islamo valstybės“ gretose gali būti iki 130 Austrijos piliečių, kurių didžioji dalis yra Čečėnijos karo metu prieglobstį gavę iš Rusijos bėgantys čečėnai.

„Jei galėtume sugauti juos prieš išvykstant, galėtume dirbti su tėvais ir kitomis institucijomis, kurios galėtų pagelbėti sugrįžti į normalų gyvenimą ir suprasti prioritetus“, – teigė Austrijos vidaus reikalų ministerijos atstovas Alexanderis Markovitsas.

„Po to, kai jie palieka mūsų šalį, jų susigrąžinti nebeturime galimybės, net jei jie patys veržtųsi iš ten“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius