„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už mirtinus išpuolius Jemene

„Islamo valstybės“ (IS) grupuotė prisiėmė atsakomybę už mirtinus išpuolius, per kuriuos antradienį buvo atakuota vyriausybės būstinė ir Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos pozicijos Jemeno Adeno mieste.
„Islamo valstybės“ propagandinės nuotraukos
„Islamo valstybės“ propagandinės nuotraukos / Islamo valstybės nuotr.

Internete paskelbtame pranešime sunitų ekstremistų grupuotė pripažino organizavusi keturias mirtininkų atakas tuose taikiniuose, tačiau jų pranešimas prieštarauja ankstesniam pareigūnų pranešimui, kad Irano palaikomi sukilėliai minėtus taikinius atakavo raketomis.

Jungtinių Arabų Emyratų žiniasklaida anksčiau pranešė, kad Jemeno pietiniame Adeno mieste antradienį sukilėliams atakavus viešbutį, kuriuo naudojasi šalies ministras pirmininkas, ir karinius objektus, žuvo 15 arabų šalių koalicijos karių ir vyriausybę palaikančių pajėgų karių.

„Per Irano palaikomų sukilėlių ir jų sąjungininkų pajėgų surengtas raketų atakas, kurios buvo nukreiptos į vyriausybės būstinę ir kelias karines pozicijas, žuvo 15 arabų koalicijos ir pasipriešinimo (pajėgų) kankinių“, – pranešė naujienų agentūra WAM, tačiau daugiau informacijos apie incidentus nepateikė.

Jungtiniai Arabų Emyratai, viena pagrindinių Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos, kovojančios su Jemeno sukilėliais, narių, Adene yra dislokavusi savo karių. Per konfliktą Jemene jau žuvo 63 JAE kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius