Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ traukiasi visuose frontuose: ką grupuotė palieka po savęs?

Sirijoje ir Irake daugiausia veikianti džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) pastaraisiais mėnesiais praranda vis daugiau teritorijų. Teroristus puola ir JAV vadovaujama koalicija, ir nuosaikūs Sirijos sukilėliai, ir režimo Damaske pajėgos, ir rusai – nenuostabu, kad IS tikriausiai apžiojo daugiau nei gali nuryti, rašo „Business Insider“. Kas lieka pasitraukus džihadistams?
Kas lieka miestuose, iš kurių pasitraukia „Islamo valstybės“ kovotojai?
Kas lieka miestuose, iš kurių pasitraukia „Islamo valstybės“ kovotojai? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

IS kovotojai, regis, prieš tai užimtas teritorijas praranda taip staigiai, kad traukdamiesi jie grobia civilius ir naudoja juos kaip gyvuosius skydus.

Taip nutiko rugpjūčio viduryje, kai džihadistai, Sirijos šiaurėje bėgdami iš savo tvirtovės Manbidžo, kartu su savimi nusivarė apie 2 tūkst. civilių. Pastarieji buvo susodinti į šimtus automobilių, o IS kovotojai ėjo šalia – taip siekta, kad konvojaus niekas nebombarduotų.

IS artimiausioje ateityje greičiausiai gresia dar daugiau problemų – mat praėjusią savaitę tarptautinė koalicija nukovė vieną pagrindinių grupuotės strategų Abu Muhammadą al-Adnani, kuris buvo atsakingas už naujokų verbavimą.

O Sirijoje ir Irake dirbantys didžiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių fotokorespondentai buvusiose IS tvirtovėse užfiksavo tai, kas lieka, kai džihadistai pabėga.

Tai – ir įvairūs dokumentai, ir sprogmenys, ir moterims paruošti nikabai, IS vėliavos. Džihadistai be jokių skrupulų kūrėsi senoviniuose pastatuose ir naikino archeologinį paveldą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius