Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Islamo valstybė“ turi karinių lėktuvų, jos pilotus apmoko buvę Irako specialistai

Džihadistų organizacija „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojanti dideles teritorijas Irake ir Sirijoje, turi karinių lėktuvų, jos gretoms priklausančius pilotus apmoko buvę Irako karo specialistai.
MiG-23 naikintuvas
MiG-23 naikintuvas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Islamo valstybė

Kaip praneša Sirijos žmogaus teisių gynimo tarybos atstovai, teroristai yra užgrobę tris naikintuvus. Pilotai dalyvauja mokymuose, kuriems vadovauja buvę Irako karininkai, tarnavę armijoje dar Saddamo Husseino laikais, skelbia „Reuters“. 

Manoma, kad džihadistai turi lėktuvus „Mig-21“ ir „Mig-23“. Šie lėktuvai buvo užgrobti į rytus nuo Alepo miesto, kuris šiuo metu yra kontroliuojamas IS. 

Kol kas nėra žinoma, ar džihadistai turi pakankamai oro smūgiams reikalingos ginkluotės, be to, nežinoma, ar pilotai jau pasirengę vykdyti ilgo nuotolio skrydžius. JAV atstovai šios informacijos kol kas nekomentuoja, aiškindami, jog neturi pakankamai informacijos. 

Anksčiau jau buvo skelbta, kad džihadistai turi nemažai ginkluotės. Liepos mėnesį pranešta, kad jie Rakos mieste turi balistinę raketą, pagaminta Sovietų Sąjungoje arba Rusijoje. Apie tai, kokia jos būklė, taip pat neturima duomenų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius