-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 04 /09:52

„Islamo valstybės“ barbarai nupjovė galvą britų pagalbos darbuotojui

Penktadienio vakare „Islamo valstybės“ (ISIL) džihadistai paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame nufilmuota, kaip jie nupjauna galvą iš Didžiosios Britanijos atvykusiam pagalbos darbuotojui Alanui Henningui,
Alanas Henningas
Alanas Henningas / „Facebook“ nuotr.

Prieš įvykdydami kraupų nusikaltimą džihadistai pagrasina, kad kita jų auka bus įkaitu laikomas amerikietis Peteris Edwardas Kassigas.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Alanas Henningas
Kadras iš filmuotos medžiagos/Alanas Henningas

Vaizdo medžiagos pabaigoje sužvėrėję teroristai pareiškia, kad dėl įkaitų mirties yra kalta JAV, Sirijoje ir Irake vykdanti antskrydžius, kurių metu bombarduoja „Islamo valstybės“ taikinius.

A.Henningas – jau ketvirtas vakarietis, kuriam „Islamo valstybės“ džihadistai nupjovė galvą. Prieš tai žiaurią egzekuciją jie įvykdė britui pagalbos darbuotojui Davidui Hainesui ir dviem amerikiečiams žurnalistams – Jamesui Foley ir Stevenui Sotloffui.

A.Henningas – 47-erių taksi vairuotojas iš Mančesterio, į Siriją atvykęs kaip savanoris vairuotojas musulmonų labdaros organizacijos „Aid4Syria“ kolonoje. Islamistai jį pagrobė praėjusiais metais.

„Islamo valstybė“ pagrasino nukirsti galvą ir P.E.Kassigui – 26-erių JAV kariui, kuris buvo dislokuotas Irake 2007 m. Baigęs tarnybą jis įkūrė pagalbos grupę Sirijos pabėgėliams padėti.

Papildyta 9.52 val.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas penktadienį patvirtino, kad pagalbos darbuotoją A.Henningą brutaliai nužudė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, ir pažadėjo, kad jo žudikai bus patraukti atsakomybėn.

Padarysime viską, ką galime, kad sučiuptume tuos žmogžudžius ir patrauktume juos atsakomybėn, – pareiškė britų premjeras

„Brutalus Alano Henningo nužudymas, įvykdytas ISIL, rodo, kokie barbariški ir atstumiantys yra šie teroristai“, – sakoma D.Camerono pranešime, kuris buvo paskelbtas jo biuro Dauningo gatvėje ir kuriame vartojamas alternatyvus „Islamo valstybės“ akronimas.

„Padarysime viską, ką galime, kad sučiuptume tuos žmogžudžius ir patrauktume juos atsakomybėn“, – pridūrė premjeras.

D.Cameronas pabrėžė, jog faktas, kad A.Henningas buvo pagrobtas ir nužudytas, kai stengėsi padėti kitiems, „rodo, jog tų ISIL teroristų amoralumas neturi jokių ribų“.

Premjeras pridūrė, kad jo „mintys ir maldos“ skiriamos A.Henningo našlei Barbarai, jų vaikams ir draugams.

„Alanas buvo musulmonų draugas“

Šį nužudymą taip pat pasmerkė Britanijos musulmonų taryba – didžiausia šalyje šios religinės bendruomenės organizacija.

Jos generalinis sekretorius Shuja Shafi pareiškė, kad tai buvo „bjaurus ir įžeidžiantis“ veiksmas.

„Alanas buvo musulmonų draugas, ir musulmonai jo gedės“, – pabrėžė jis.

„Šiuo hadžo ir Id (al Adho, Aukojimo šventės) laikotarpiu musulmonai prisimena Dievo gailestingumą ir tai, ką Dievas pabrėžia žmogaus gyvenime, – sakė Sh.Shafi. – Alano Henningo žudikai pasielgė prieš islamo dvasią.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius