-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ paskelbė nurodymus, kaip elgtis su į vergiją paimtomis moterimis

Sirijoje ir Irake siautėjantys „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai į nelaisvę yra paėmę tūkstančius jezidžių. Dabar teroristinė grupuotė paskelbė ir siaubingus nurodymus, kaip reikia su jomis elgti – pradedant tuo, kaip elgtis su nekaltomis moterimis, ir baigiant – kada galima jas mušti, rašo „The Daily Beast“.
Jezidų moterys
Jezidų moterys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 3 dieną paskelbtas sąrašas pateiktas klausimų ir atsakymų forma. Juose aiškinama, kad yra leidžiama į vergiją paimtas mergaites ir moteris mušti, jomis keistis, dovanoti jas kaip dovanas, o nekaltybę išsaugojusias – iškart išprievartauti.

Viename iš atsakymų skelbiama, kad leidžiama prievartauti ir dar lytiškai nesubrendusias mergaites, jeigu jos „yra tinkamos lytiniam aktui“, kad ir ką tai reikštų. Jeigu ji „nėra tinkama lytiniam aktui, tuomet užtenka ja pasidžiaugti ir be lytinio akto“, – teigia instrukcija.

Pasak ekspertų, IS džihadistai yra pagrobę daugiau nei 2,5 tūkst. jezidų tikėjimo moterų. Aktyvistai tvirtina, kad šis skaičius gali siekti net 4,6 tūkst. Moterys, sugebėjusios pasprukti iš nelaisvės, pasakoja, kad jas IS barbarai rinkdavo ir mainydavo tarsi gyvulius.

Spalio mėnesį IS savo anglų kalba leidžiamame leidinyje pareiškė, kad jie turi teisę imti į nelaisvę kitatikes ir netikinčias moteris. Naujose gairėse džihadistams aiškinama, neva mokslininkai vienbalsiai sutaria, kad į nelaisvę šias moteris galima imti. 

Taip pat tvirtinama, kad Alachas leido turėti lytinių santykių su vergėmis, o jeigu įsigyjama dar nekaltybės nepraradusi moteris – tą galima padaryti nedelsiant. Jeigu ji jau yra turėjusi lytinių santykių, jos „įsčios turi būti išvalytos“. Nurodymuose taip pat aiškinama, kad IS džihadistas negali parduoti savo vergės, jeigu ji nuo jo pastoja. 

Atsakymuose detalizuojama, kad yra leidžiama mušti į vergiją paimtas moteris, tačiau ne į veidą. Taip pat mušti galima tik siekiant jas paauklėti – draudžiama mušti vardan malonumo ar kankinant.

Į klausimą, kas nutinka moteriai, kuri pabėga iš vergijos, IS atsako, kad tai – viena sunkiausių nuodėmių. Nors nedetalizuojama, kokios bausmės ji gali sulaukti, tačiau aiškinama, kad ji turi būti taip pamokyta, kad atgrasytų kitas nuo mėginimo pabėgti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius