-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmušė Ispanijos princo Felipe's Burbono valanda

Pirmadienį Ispanijos karalius Juanas Carlosas (76 m.) pranešė, kar perleidžia sostą savo sūnui princui Felipe (46 m.) Ispanų portalas 20minutos.es sudėliojo būsimo šalies karaliaus portretą.
Princas Felipe ir princesė Letizia
Princas Felipe ir princesė Letizia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo ispanų portalas 20minutos.es, Princas Felipe de Borbonas (Burbonas), kuris dabar bus karūnuotas kaip Juano Carloso įpėdinis, yra trečiasis Ispanijos karalių – Juano Carloso ir jo žmonos Sofios vaikas.

1977 metais, kai jam buvo devyneri, jis buvo paskelbtas Astūrijos princu. Šis titulas yra suteikiamas Ispanijos sosto įpėdiniui.

Felipe gimė 1968-aisiais sausio 30 d. Madride. 2004-ųjų gegužės 22-ąją Felipe vedė iš paprastos šeimos kilusią Letizia Ortiz. Ispanijos karališkoji pora augina dvi dukras: aštuonerių Leonor, kuri iš tėvo perims sostą, ir septynerių Sofią.

Pricas Felipe yra Madrido autonominio universiteto teisės absolventas. Taip pat jis įgijo tarptautinių santykių magistro laipsnį Vašingtono Džordžtauno universitete (JAV).

Jis mokėsi Ispanijos armijos, karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų akademijose, išmoko skraidyti sraigtasparniu. Jo pirmieji oficialūs pasirodymai įvyko 1975 m. lapkritį, kai Juanas Carlosas buvo paskelbtas karaliumi.

Portalas 20minutos.es rašo, kad Felipe reguliariai lankosi Ispanijos ekonomikos ir prekybos parodose, vykstančiose užsienyje. Taip pat skiria ypatingą dėmesį Ispanijos kultūros sklaidai.

Ispanų „El Pais“ antraštė skelbia – „Atėjo princo Felipe laikas“.

Tuo metu ispanų „El Pais“ antraštė skelbia – „Atėjo princo Felipe laikas“.

„Nuo vaikystės Felipe žino, kad iki jo gyvenimo pabaigos visuomenė akylai stebės jo kiekvieną veiksmą, gestą, žodį. Ir neišvengiamai lygins su tėvu Juanu Carlosu. Jo padėtį apsunkina tai, kad Juanas Carlosas dešimtmečius buvo susikūręs sėkmingą įvaizdį“, – rašo „El Pais“.

Toliau rašoma, kad Felipe de Borbonas yra „svajotojas, bandantis nenukrypti nuo misijos, kuri jam buvo patikėta“.

Tuo metu Gaceta.es skelbia, kad eksperto Jaime Panafielio neįtikino karaliaus Juano Carloso paaiškinimas, kodėl šis palieka sostą.

Ekspertas Jaime Penafielis sako, kad „kažkas turėjo nutikti“, kad karalius priimtų tokį sprendimą.

„Manęs neįtikino paaiškinimas, kažkas turėjo įvykti, ko mes nesuprantame ir kas nebus paaiškinta. Be to, sprendimas trauktis iš posto skubotas“, – pažymėjo ekspertas.

Kalbėdamas apie Ispanijos monarchijos ateitį, jis teigė, kad ji bus sudėtinga.

„Princas Felipe yra sosto paveldėtojas. Vis dėlto, yra daug žmonių, tarp kurių ne tik respublikonai, kurie visuomet manė, kad niekas su jais nesitarė dėl valstybės valdymo formos. Gali būti, kad reikės surengti referendumą ir kad jame iškeltas klausimas bus sudėtingas“, – kalbėjo ekspertas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad „princas nėra toks kaip jo tėvas. Princas paveldės istorines ir dinastijos teises, tačiau nieko daugiau“.

Tuo metu kitas ekspertas, Sevilijos universiteto profesorius Victoras Vazquezas portalui Lainformacion.com teigė tikintis, kad Juano Carloso pasitraukimas iš posto – naujasis pereinamasis etapas su „svarbia politine reikšme“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius