Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija rengia pietinių ES valstybių viršūnių susitikimą „Brexit“ aptarti

Ispanija balandžio 10 dieną rengia pietinių Europos Sąjungos valstybių lyderių susitikimą, kuriame bus aptartos derybos dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos, trečiadienį pranešė Madridas.
„Brexit“
„Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos vyriausybės vadovas Mariano Rajoy kartu su Prancūzijos, Italijos, Portugalijos, Graikijos, Kipro ir Maltos lyderiais susitiks balandžio 10-ąją šalia Madrido esančiuose Pardo rūmuose, nurodė premjero biuras.

„Pagrindinis šio susitikimo tikslas yra aptarti darbus, kurie atliekami, kad „Brexit“ derybos vyktų sklandžiai“, – rašoma vyriausybės tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Tai bus trečiasis šios grupės viršūnių susitikimas. Pernai rugsėjį pirmasis susitikimas buvo surengtas Atėnuose, o antrasis vyko sausį Lisabonoje.

Pietinių Europos valstybių lyderiai ankstesniuose susitikimuose siekė suformuoti bendrą poziciją dėl didėjančių iššūkių, pradedant pabėgėlių krize ir baigiant „Brexit“, ir atsverti Šiaurės Europos šalių įtaką Bendrijoje.

M.Rajoy Lisabonos susitikime paskelbė, kad Ispanija organizuos kitas grupės derybas, tačiau tikslios datos nenurodė.

Naujo susitikimo data buvo paskelbta tą pačią dieną, kai Britanija inicijavo ES sutarties 50-ąjį straipsnį ir tokiu būdu oficialiai pradėjo dvejus metus truksiantį pasitraukimo iš Bendrijos procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius