Ispanijoje bėgantys buliai subadė vieną žmogų

Ispanijos Pamplonos mieste vykstančiame San Fermino festivalyje buliai sekmadienį į koją subadė vieną prieš juos bėgusį vyrą, o dar trims žmonėms prireikė gydymo ligoninėje, po penktojo bulių bėgimo pranešė gydytojai ir pareigūnai.
Buliai trypia žmones
Buliai trypia žmones / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bulius

Keliems kitiems žmonėms, suklupusiems ir pargriuvusiems priešais šešis bėgusius bulius, medicinos pagalba buvo suteikta tiesiog gatvėse.

Sekmadienio bulių bėgimas iš Miurios ūkio, garsėjančio didžiausiais ir sunkiausiais Ispanijos koridų buliais, truko tris minutes ir dvi sekundes. Jis buvo laikomas pavojingu, nes pats didžiausias bulius, 655 kg Cachero, atsiskyrė nuo kitų penkių gyvulių.

Cachero paslydo ant grindinio akmenų, kurie buvo drėgni nuo rasos, ėmė blaškytis tarp bėgikų ir ragu sužeidė 37 metų Pamplonos gyventoją Juaną Pedro Lecuoną, kuris prieš bulius bėga kiekvienais metais, pranešė Navaros naujienų agentūra.

Tarp sužeistųjų yra 23 metų kanadietis ir du ispanai, kuriems – 30 ir 40 metų, sakoma Navaros vyriausybės pareiškime, kuriame nurodoma, kad šių trijų žmonių sužeidimai yra lengvi.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip vienas jaunas bėgikas praranda sąmonę gavęs smūgį dideliu mietu, kuriuo į areną 850 m maršrutu buvo varomi buliai. Tas vyras nebuvo nuvežtas į ligoninę – pagalba jam buvo suteikta gatvėje.

Į San Fermino festivalį, kuris rengiamas ne vieną šimtmetį, susirenka turistų iš viso pasaulio, nors per bulių bėgimus kasmet sužalojami dešimtys žmonių. Dažniausi sužeidimai – sumušimai, žaizdos ir lūžę kaulai.

Praėjusiais metais nuo grupės atsiskyręs įniršęs galvijas mirtinai subadė 27 metų ispaną, kuriam buvo perdurtas kaklas ir plautis. Tai buvo pirmoji bėgiko žūtis per San Fermino festivalį nuo 1995 metų.

Iš kur kilo bulių bėgimo tradicija, tiksliai nežinoma, tačiau ji siekia kelis šimtmečius. Nuo 1911 metų, kai buvo pradėtos oficialiai registruoti šio renginio aukos, per bulių bėgimus iš viso žuvo 15 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius