Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje pabėgėliai sukėlė riaušes – sužeisti penki policininkai

Ispanijos rytuose esančiame migrantų sulaikymo centre CIE naktį kilus riaušėms, buvo nesunkiai sužeisti penki policijos pareigūnai, pirmadienį pranešė policija.
Ispanijos policija Madride
Ispanijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Riaušės

Viduržemio jūros Valensijos uoste sekmadienio vakarą maždaug 40 migrantų susirėmė su pareigūnais ir kelios dešimtys jų pabandė pabėgti, pranešė policijos atstovas.

„Jie stumdėsi su policijos pareigūnais, juos mušė, iš vieno atėmė raktus, o iš kito – diržą. Penki policijos pareigūnai buvo nesunkiai sužeisti“, – sakė jis.

Maždaug 20 migrantų, visi vyrai, pasinaudoję atimtais raktais užlipo ant centro stogo, bandė nuo jo nusileisti iš paklodžių ir antklodžių pasigamintomis virvėmis, o juos sulaikyti norėjusius pareigūnus apmėtė akmenimis.

Centro viduje pasilikę migrantai laužė baldus ir bandė padegti čiužinius, todėl įsikišo ugniagesiai, kuriuos migrantai taip pat apmėtė akmenimis.

Pasak atstovo, pareigūnai pradėjo šaudyti tuščiais šoviniais ir po vidurnakčio apie 1 val., praėkjsu dviem valandoms nuo riaušių pradžios, jiems pavyko sukontroliuoti padėtį.

Užsieniečių internavimo centras (CIE), yra vienas iš kelių centrų, kuriuose sulaikomi dokumentų neturintys migrantai, kol nagrinėjamos jų bylos arba kol jie būna deportuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius