Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje streikuoja studentai, vyksta protestai, deginamos šiukšliadėžės

Madrido valstybinio universiteto teritorijoje ketvirtadienį protestuotojai degino šiukšlių dėžes, šimtai jų žygiavo gatvėse, prasidėjus nacionaliniam streikui dėl išlaidų švietimui mažinimo.
Neramumai Madride
Neramumai Madride / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Madrido policijos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad, sostinės Komplutensės universiteto teritorijoje trečiadienį studentai degino šiukšliadėžes, o kitą rytą buvo suimtas vienas žmogus, turėjęs padegamosios medžiagos.

Trečiadienį už šiukšliadėžių deginimą ir administracinių universiteto pastatų užėmimą buvo suimti 54 asmenys, kurie vėliau buvo paleisti už užstatą, nurodė atstovė.

Ankstyvą ketvirtadienio popietę keli šimtai vyresniųjų klasių moksleivių ir universiteto studentų surengė triukšmingą, bet taikią demonstraciją Madrido centre, protestuodami prieš krizės paskatintas švietimo reformas.

„Išlaidų švietimui mažinimui – NE“, – skandavo demonstracijos dalyviai, ragindami švietimo ministrą Jose Ignacio Wertą atsistatydinti dėl reformų, per kurias mažinamas mokyklų ir universitetų finansavimas ir didinamas mokestis už aukštąjį mokslą.

„Man liūdna, kad nesuteikiama galimybė visiems studijuoti“, – sakė vienas 18-metis moksleivis.

„Keliami mokesčiai ir mažinamos stipendijos. Daugybė tėvų neturi pinigų, kad galėtų sumokėti už mokslą universitete“, – kalbėjo jis.

Nacionalinė studentų sąjunga ketvirtadienį, antrą dieną vykstant streikams mokyklose ir universitetuose, paragino surengti panašias demonstracijas visoje šalyje.

Ispanijos konservatorių vyriausybė 2012 metais pradėjo mažinti biudžeto išlaidas, siekdama sutaupyti 150 mlrd. eurų valstybės finansams stabilizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius