-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ispanijos baskų separatistų ETA skelbia ugnies nutraukimą

Baskų separatistų grupuotė ETA paskelbė ugnies nutraukimą, remdamasis gautu vaizdo pareiškimu sekmadienį praneša britų visuomeninis transliuotojas BBC.
ETA atstovai paskelbė ugnies nutraukimą.
ETA atstovai paskelbė ugnies nutraukimą. / Kadras iš vaizdo pareiškimo/„Reuters“ nuotr.

ETA sako priėmusi sprendimą „nevykdyti ginkluotų veiksmų“ savo kampanijoje už nepriklausomybę. Taip nuspręsta prieš kelis mėnesius nusprendus „pradėti demokratinį procesą“, sakoma BBC pranešime.

„ETA patvirtina savo įsipareigojimą rasti demokratinį šio konflikto sprendimą“, – sakoma pareiškime, kurio ištraukas skelbia BBC.

„Įsipareigodama dėl demokratinio proceso laisvai ir demokratiškai nuspręsti mūsų ateitį, dialogu ir derybomis, ETA šiandien kaip ir vakar yra pasirengusi sutikti su minimaliomis demokratinėmis sąlygomis, kurios yra būtinos demokratiniam procesui išjudinti, – jei Ispanijos vyriausybė to nori“, – teigiama ETA pareiškime.

Šios naujienos pasirodė po to, kai penktadienį ETA politinis sparnas „Batasuna“ ir jo sąjungininkė, partija „Eusko Alkartasuna“, paragino grupuotę paskelbti paliaubas.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad „Batasuna“ ir „Eusko Alkartasuna“ dokumente dėl taikos proceso gairių paragino ETA sutikti su „nuolatiniu ugnies nutraukimu“, kurį būtų galima tikrinti tarptautiniu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius