Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos buvusio premjero žmona – pirmoji moteris, tapusi Madrido mere

Tiesmuka dešiniųjų politinių pažiūrų politikė Anna Botella antradienį pradėjo eiti Madrido merės pareigas, žadėdama sumažinti daugiau nei 6,3 mlrd. eurų siekiančią sostinės skolą.
Ana Botella
Ana Botella / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Meras Žmona Madridas

A.Botella – pirmoji Madrido mere tapusi moteris. Buvusio šalies premjero Jose Marios Aznaro 58-erių metų sutuoktinė sakė, kad vienas pagrindinių jos prioritetų bus darbo vietų kūrimas ir dar didesnis miesto išlaidų mažinimas, sumažėjus finansavimui iš biudžeto.

„Mums jau pavyko iš esmės apriboti biudžetą ir sumažinti skolą“, kuri iki 2011 metų pabaigos sieks 6,377 mlrd. eurų, sakė ji savivaldybės Tarybos nariams, davusi merės priesaiką.

„Eidami šiuo biudžetinės disciplinos keliu kitais metais pasieksime pajamų ir išlaidų balansą,  – pridūrė ji. – Iki 2016 metų skolą mes sumažinsime iki 3,112 mlrd. eurų“.

Ispanai skandalingais pasisakymais garsėjančią A.Botellą vertina prieštaringai.

Dar 2004 metais ji yra pareiškusi, kad „homoseksualių partnerių santuoka niekada neprilygs heteroseksualių asmenų santuokai, visai kaip iš dviejų obuolių gali atsirasti dar vienas obuolys, tačiau obuolys ir kriaušė niekada neturės kito obuolio“.

Antradienį A.Botella sakė, kad Madrido siekiai rengti 2020 metų Olimpines žaidynes tebėra realūs, nes būtinos investicijos jau atliktos.

„Tarp mūsų tikslų svarbią vietą užima Madrido siekis tapti Olimpinių žaidynių miestu – kalbame apie įsipareigojimus 2020 metų žaidynėms,  – sakė ji. – Kadangi jau esamę sukūrę 80 proc. infrastruktūros, papildomų išlaidų jai užbaigti nereikės tol, kol Tarptautinis olimpinis komitetas nepaskelbs savo sprendimo.“

Dėl teisės rengti 2020 metų Olimpines žaidynes Madridas varžosi su dar penkiais miestais kandidatais, kurie iki vasario 26 dienos turi pateikti savo žaidynių projektus. Laimėtojas bus išrinktas balsavimo keliu 2013 metų rugsėjo mėnesį.

Kiti kandidatai yra: Baku, Doha, Stambulas, Roma ir Tokijas.

A.Botellos prisaikdinimo ceremonijoje dalyvavo jos sutuoktinis J.M.Aznaras ir dar šeši ministrai iš naujos nacionalinės vyriausybės, kurią suformavo konservatyvioji Liaudies partija.

Buvęs Madrido meras Alberto Ruizas-Gallardonas praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru premjero Mariano Rajoy vyriausybėje.

Teisininkės išsilavinimą turinti A.Botella politiniame gyvenime dalyvauja nuo 2003 metų, kai tapo atsakinga už Madrido socialines tarnybas, o vėliau kuravo aplinkosaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius