Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karaliui Juanui Carlosui darant klubo pakeitimo operaciją, prie ligoninės protestavo nuogas vyras

Ispanijos 75 metų karaliui Juanui Carlosui buvo sėkmingai atlikta klubo sąnario pakeitimo operacija - jau aštunta chirurginė intervencija per vos trejus metus, bet šį kartą ji vyko su nuogo protestuotojo spektakliu prie jo ligoninės Madride.
Ispanijos karalius Juanas Carlosas
Ispanijos karalius Juanas Carlosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Chirurgai įdėjo monarchui naują kairio klubo sąnarį, nes ankstesnis, pernai lapkritį įdėtas dirbtinis sąnarys buvo apimtas infekcijos ir kėlė skausmą. Dėl to karaliui buvo sunku vaikščioti, o tai savo ruožtu, prisidėjo prie spėlionių, – kurias karališkieji rūmai neigė – kad jis dėl sveikatos gali atsisakyti sosto.

„Jo Didenybės operacija baigta sėkmingai“, – sakoma rūmų SMS žinutėje, antradienį išsiuntinėtoje žurnalistams maždaug pustrečios valandos po pranešimo apie operacijos pradžią.

Operacijai privačioje ligoninėje „Quiron“ vakariniame Madrido priemiestyje vadovavo JAV dirbantis klubo sąnarių specialistas Miguelis Cabanela.

„Jaučiuosi labai gerai“, – pasakė karalius žurnalistams, atvykdamas į ligoninę ir pamojuodamas pro savo automobilio langą.

Likus mažiau nei valandai iki operacijos, nuogas vyras, smerkdamas „slaptus CŽV nusikaltimus“, prasiveržė pro žurnalistų linijas prie tos ligoninės.

Tą vyrą, kuris prisistatė kaip 38 metų Carlosas Diazas Fernandezas, greit sulaikė ir išsivežė policija.

Karalienė Sofia tuo metu kaip tik ėjo į ligoninę, bet neaišku, ar ji matė tą nuogą protestuotoją, kurį parodė ir visuomeninė televizija.

Juanas Carlosas yra daugelio gerbiamas už jo vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratijos po ilgamečio diktatoriaus generolo Francisco Franco mirties 1975 metais, bet jo įvaizdis yra nukentėjęs, ypač dėl korupcijos skandalo, įtraukusio jo jauniausią dukterį Cristiną.

Cristinos vyro Inaki Urdangarino atžvilgiu nuo 2011 metų pabaigos vyksta tyrimas dėl įtariamo milijonų eurų išgrobstymo. Tuos milijonus regionų vyriausybės sumokėjo labdaros organizacijai „Noos Institute“, kuriai I.Urdangarinas 2004-2006 metais vadovavo.

I.Urdangarinas tyrimo metu buvo pasirodęs teisme apklausai, bet oficialiai nebuvo apkaltintas jokiu nusikaltimu.

Tai pirmas kartas, kai tiesioginis karaliaus giminaitis buvo iškviestas į teismą dėl įtarimų padarius nusikaltimą.

Pats karalius pernai sukėlė pasipiktinimą brangiomis atostogomis Botsvanoje su dramblių medžiokle, kai jo šalis grūmėsi su recesija, be darbo palikusia ketvirtadalį ispanų.

Monarchas būtent per tą kelionę susilaužė klubo kaulus, jį teko parskraidinti namo gydyti.

Grįžęs jis paskelbė precedento neturintį viešą atsiprašymą, bet ta išvyka medžioti, kurią, kaip pranešama, subsidijavo ir organizavo Sirijos statybų magnatas Mohamedas Eyadas Kayali, atkreipė dėmesį į karališkosios šeimos prabangų gyvenimo būdą ir iškėlė klausimų dėl karališkosios šeimos turto šaltinių.

Visas tas reikalas taip pat atkreipė dėmesį į karaliaus draugystę su šviesiaplauke, 28 metais už jį jaunesne vokiečių aristokrate Corrina Sayn-Wittgenstein, nes pasirodė, kad ji lydėjo jį į Botsvaną.

Tie skandalai ir jo sveikatos problemos – karalius įvairiuose viešuose renginiuose buvo pasirodęs su ramentais, atrodydavo silpnas ir kartais praradęs orientaciją – pakurstė spėliones, kad jis gali užversti vieną svarbų Ispanijos istorijos puslapį, atsisakydamas sosto savo 45 metų sūnaus Felipe naudai.

Tačiau praėjusią savaitę paskelbdami apie operaciją, karališkieji rūmai nurodė, kad Juanas Carlosas niekada nesvarstė galimybės atsisakyti sosto ar perduoti įgaliojimų Felipe, kol sveiks po operacijos, nors reabilitacija, kaip sakė jo chirurgas, gali užtrukti nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius