Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos Konstitucinis Teismas atšaukė bulių kautynių draudimą Katalonijoje

Ispanijos Konstitucinis Teismas ketvirtadienį atšaukė draudimą rengti koridos pasirodymus Katalonijos regione, o šis sprendimas gali dar labiau paaštrinti nesutarimus tarp gyvūnų teisių gynėjų ir šios kelių amžių senumo tradicijos gerbėjų.
Tradicinė korida pasižyminti itin žiauriu elgesiu su gyvūnais
Tradicinė korida pasižyminti itin žiauriu elgesiu su gyvūnais / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Korida Ispanija

Teismo nutartyje sakoma, kad korida yra laikoma Ispanijos paveldo dalimi, todėl sprendimą, ar jas reikia uždrausti, priimti gali tik centrinė vyriausybė, o ne pusiau autonominiai regionai – tokie kaip Katalonija.

Joje sakoma, kad teismas skelbia šį draudimą „prieštaraujantį konstitucijai ir negaliojantį“.

2010 metais regioninis Katalonijos parlamentas balsavimu uždraudė rengti bulių kautynes nuo 2012 metų sausio 1 dienos. Peticiją parlamentui pateikė ir klausimą spręsti pareikalavo gyvūnų teisių gynėjai, surinkę 180 tūkst. gyventojų parašų.

Šis regionas buvo pirmoji žemyninės Ispanijos provincija, uždraudusi koridos tradiciją. Kanarų salos tokį sprendimą yra priėmusios dar 1991 metais.

Tuo metu kritikai ginčijosi, kad ši tradicija buvo uždrausta ne tiek dėl gyvūnų teisių pažeidimo, kiek dėl politinių priežasčių. Katalonijos regionas turi savo kalbą, išsiskiria uoliai puoselėjama etnine tapatybe ir noru atsiskirti nuo Ispanijos.

Tačiau koridos tradicija pastaraisiais metais visoje šalyje vertinama prieštaringai, o protestus rengiantys žmonės „Twitter“ pranešimais smerkia šiuos, jų nuomone, žiaurius ir atgyvenusius renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius