Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos laikraščiuose pasirodė nekrologas abortų „aukoms“

Pirmadienį keliuose Ispanijos dienraščiuose pasirodė nekrologai „nekaltoms abortų aukoms“, po to, kai šį mėnesį šalies įstatymų leidėjai patvirtino šią procedūrą supaprastinantį įstatymo projektą.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Abortas

Nekrologas su juodu kryžiumi, skirtu „berniukams ir mergaitėms“, kurie „mirė Ispanijoje 2009 metais kaip abortų aukos“, pasirodė dešiniosios pakraipos laikraščių „ABC“, „El Mundo“ ir „La Razon“ užuojautoms ir nekrologams skirtuose puslapiuose.

„Maldos, mišios, aukos ir labdara padėtų jų sieloms rasti amžinąjį poilsį ir išgelbėti tuos, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai, veikdami, ar neveikdami, yra atsakingi už šias mirtis“, – sakoma nekrologe.

Šį tekstą išspausdino šeši regionų laikraščiai, tačiau populiariausias centro kairiųjų dienraštis „El Pais“, siejamas su valdančiąja socialistų vyriausybe, atsisakė jį spausdinti, pranešė katalikų tinklaraštis „InfoCatolica“.

Ispanijos parlamento žemieji rūmai gruodžio 17 dieną patvirtino įstatymo projektą, numatantį leisti atlikti abortą iki 14-os nėštumo savaitės, o jei nėštumas kelia grėsmę motinos sveikatai, arba vaisius turi rimtų vystymosi sutrikimų, abortą būtų leidžiama atlikti iki 22 nėštumo savaitės. Tokia praktika yra taikoma daugelyje Europos Sąjungos šalių.

Dabar įstatymo projektą turi svarstyti Senatas, vėl sugrąžinsiantis dokumentą žemesniesiems parlamento rūmams, kurie turės galutinai jį patvirtinti.

Pagal dabar galiojančius įstatymus, kurie buvo priimti 1985 metais, praėjus dešimtmečiui po diktatoriaus Francisco Franco mirties, abortai šalyje yra leidžiami tik tais atvejais, jei moteris buvo išprievartauta, jei vaisius blogai vystosi, jei išsaugotas nėštumas keltų pavojų moters psichinei ar fizinei sveikatai.

Pernai Ispanijoje buvo atlikta 115 tūkstančių abortų, didžioji dalis jų buvo atlikta dėl nėštumo pavojaus moters psichinei būklei, rodo Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbti duomenys.

Spalio mėnesį tūkstančiai žmonių išėjo į Madrido gatves pasmerkti vyriausybės sprendimą liberalizuoti abortų įstatymus šioje katalikiškoje šalyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius