Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos opozicijai blokavus susitarimą dėl vyriausybės, galimi treti rinkimai

Ispanijos pagrindinė opozicinė Socialistų partija pirmadienį atsisakė paremti premjero Mariano Rajoy pastangas suformuoti mažumos vyriausybę, pastūmėdama šalį jos trečių per vienus metus visuotinių rinkimų link.
Ispanijos premjeras Mariano Rajoy
Ispanijos premjeras Mariano Rajoy / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Ispanija

„Mūsų rinkėjai balsavo, kad atsikratytų Rajoy“, – po pusvalandį užtrukusio susitikimo su konservatorių lyderiu žurnalistams sakė Socialistų partijos vadovas Pedro Sanchezas.

Ispanija po dvejų aiškaus laimėtojo neiškėlusių rinkimų jau aštuoni mėnesiai gyvena be vyriausybės. M.Rajoy konservatorių Liaudies partija (PP) laimėjo abejus rinkimus, bet negavo absoliučios daugumos.

Sekmadienį M.Rajoy pasiekė susitarimą su naujai iškilusia liberalia partija „Ciudadanos“, kad ši paremtų jį per šios savaitės balsavimą dėl pasitikėjimo, bet jam vis tiek reikia Socialistų partijos paramos, kad būtų išvengta trečių rinkimų.

Su „Ciudadanos“ parama ir vieno deputato iš Kanarų salų balsu M.Rajoy užsitikrino 170 balsus 350 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose – šešiais mažiau nei reikia daugumai per trečiadienio balsavimą vyriausybei suformuoti.

Per antrą balsavimą dėl pasitikėjimo, kuris turėtų įvykti penktadienį, M.Rajoy užtenka tik paprastos daugumos, bet reikia, kad socialistai susilaikytų.

Jeigu per du mėnesius po trečiadienio balsavimo nebus jokio persilaužimo, rinkimų išvargintų ispanų bus paprašyta gruodžio 25 dieną grįžti prie balsadėžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius