Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos teisėjas reikalauja areštuoti buvusį Kinijos prezidentą dėl genocido Tibete

Ispanijos teisėjui pirmadienį prisiminus 8 metų senumo bylą ir pareikalavus, kad būtų areštuoti buvęs Kinijos prezidentas ir premjeras, kaltinami dėl genocido Tibete, sulaukt Kinijos priekaištų.
Tibetiečiai pabėgėliai Indijoje
Tibetiečiai pabėgėliai / V. V. Landsbergio nuotr.

Ispanijos aukščiausiojo teismo teisėjas Ismaelis Moreno paprašė Interpolo išduoti arešto orderius buvusiam Kinijos prezidentui Jiang Zeminui ir buvusiam premjerui Li Peng'ui bei dar trims pareigūnams, įtariamiems pagal Tibeto žmogaus teisių grupių Ispanijoje keliamus kaltinimus.

Tačiau šiai bylai turbūt nebus leista plėtotis, nes Ispanijos valdančioji Liaudies partija siūlo priimti naujas taisykles, kurios apribotų teisėjų galią vykdyti bylų svarstymą pagal universalią jurisdikciją – principą, kad nusikaltimai žmoniškumui teisiami ir nepaisant valstybių sienų.

I.Moreno prašė Interpolo areštuoti Jiang Zeminą dėl genocido, kankinimų ir nusikaltimų žmoniškumui. Panašių orderų jis reikalavo ir LiPeng'ui bei kitiems kinų pareigūnams už jų veiklą devintajame ir dešimtajame XX amžiaus dešimtmečiais.

Kinijos užsienio reikalų ministerija penktadienį pareikalavo neleisti, kad minėtos bylos dėl žmogaus teisių pažeidimų Tibete būtų nagrinėjamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius