Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 01 /11:38

Įspūdingiausi Naujųjų metų sutikimai pasaulyje

Visa Žemė praėjusią naktį šventė 2013-ųjų pabaigą ir Naujųjų – Žalio Arklio – metų pradžią. Nors neabejojame, kad kiekvienam jo Naujieji metai buvo ypatingiausi, kviečiami pažvelgti į labiausiai stulbinamus šou pasaulyje.
Naujieji metai Rio de Žaneire
Naujieji metai Rio de Žaneire / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sidnėjus

Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Dubajus šiemet nušluostė nosis visiems. Surengęs, kaip jis pats giriasi, didžiausią fejerverkų šou istorijoje, miestas privertė išsižioti ir daug mačiusius.

2014 metus Dubajus pasitiko 30 minučių šou su 500 tūkst. fejerverkų, kurie buvo išdėstyti 400 vietų ir dengė iš viso 48 kilometrus pakrantės ir visą dirbtinai sukurtą palmės formos salą. Fejerverkai žiro ir nuo aukščiausio pasaulyje dangoraižio. Visas šou buvo sustyguotas su 100 kompiuterių pagalba, o šį grožį kūrė iš viso 200 ekspertų.

Šou atidžiai stebėjo ir Guinnesso rekordų knygos atstovai. Tikimasi, kad netrukus jie paskelbs, jog Jungtinių Arabų Emyratų mieste Naujieji pasitikti su rekordiškai aukštais fejerverkais. Iki šiol aukščiausių fejerverkų rekordas priklausė Kuveitui.

VIDEO: Rekordiniai fejerverkai Dubajuje

Rio de Žaneiras, Brazilija

Kopakobana paplūdimys – mėgstamiausia vieta Brazilijoje sutikti Naujuosius metus. Renginiai Brazilijoje kasmet prasideda iškilminga ceremonija deivei Yemanjai pagerbti. Tuomet šimtai mažų baltų popierinių laivelių, papuoštų veidrodėliais, žvakėmis, blizgučiais ir monetomis paleidžiami į vandenį. Po kelių minučių jiems nuskendus, prasideda kvapą atimantys fejerverkai. Šiemet per 15 minučių į orą paleista 24 tonos sprogmenų.

Skaičiuojama, kad kasmet į Rio de Žaneiro populiariausią paplūdimį senųjų metų palydėti susirenka daugiau nei 2 milijonai žmonių. Dauguma jų vilki baltai – Brazilijoje balta spalva simbolizuoja laisvę.

VIDEO: Fejerverkai Rio de Žaneire

Sidnėjus, Australija

Australai vidurnaktį tiesiog apipylė legendinius Sidnėjaus Operos rūmus, mininčius 40-metį, ir Harbour tiltą. Šiltą vasaros naktį daugiau nei milijonas žmonių susirinko Sidnėjaus uoste, kad pamatytų kasmet vis įspūdingesnį pirotechnikos šou.

Šiemet po daugiau nei 10 metų pertraukos fejerverkai buvo leidžiami iš po keturių pastato „burių“, o fejerverkai buvo kaip niekad aukšti.

VIDEO: Naujieji metai Sidnėjuje

Niujorkas, JAV

Naują filmą pristatantis Žmogus-voras, muzikos žvaigždių koncertas, astronautų sveikinimai iš Tarptautinės kosminės stoties, spalvotas iš dangaus krentantis konfeti, milžiniškas 5,5 tūkst. kg sveriantis „Swarovski“ rutulys, simbolizuojantis metų pabaigą, beveik milijonas dainuojančių, skaičiuojančių paskutines 2013-ųjų sekundes ir besibučiuojančių žmonių...

Dėl šio reginio TImes aikštėje šimtai tūkstančių žmonių net prieš 9 valandas pradėjo rikiuotis žiemiško Niujorko gatvėse.

VIDEO: Naujieji metai Niujorke

Edinburgas, Didžioji Britanija

Škotijos širdis – Edinburgas – kasmet laimi pirmąsias vietas renkant, kur Didžiojoje Britanijoje geriausia pasitikti Naujuosius metus. Edinburgo „Hogmanay“ festivalis – tai trijų dienų šventė, kurioje gyvenimas verda gatvėse.

Festivalis kasmet pradedamas stulbinančiomis eitynėmis miesto centre, kuriose žygiuoja šimtai deglų nešikų.

VIDEO: Naujieji metai Edinburge

Naujųjų metų naktį linksmybių centru tampa Princes gatvė, kurioje susirenka daugiau nei 80 tūkst. linksmintis nusiteikusių žmonių, o laikrodžiui mušant vidurnaktį nuo Edinburgo pilies prasideda 20 tonų fejerverkų šou.

VIDEO: Naujieji metai Edinburge

Kijevas, Ukraina

Kijevas, sutikdamas 2014-uosius, išsiskyrė ne ekstragantiškais fejervais, tačiau neįprasta šventine atmosfera. Dešimtys tūkstančių ukrainiečių Naujuosius metus sutiko Kijevo Nepriklausomybės aikštėje. Toje pačioje, kuri jau gerą mėnesį yra apgulta pro-europietiškų protestuotojų.

Kaip rašo BNS, Ukrainos ir ES vėliavomis apsisiautę protestuotojai, kai kurie – su vaikais ant pečių, giedodami nacionalinį himną mojavo žibintuvėliais ar mobiliaisiais telefonais, kai laikrodis Maidanu vadinamoje aikštėje išmušė vidurnaktį.

„Maidanas yra ta vieta, kur reikia būti sutinkant Naujuosius metus. Čia šiemet vyko svarbiausi dalykai“, – sakė bitininkas Volodymyras Drumašynas, kuris į Kijevą atvyko iš Čerkasų, esančių 200 km į pietus nuo sostinės.

VIDEO: Himno giedojimas Kijeve

Londonas, Didžioji Britanija

Apie 250 tūkst. žmonių susirinko ant Temzės krantų stebėti įspūdingo ugnies ir muzikos šou Londone. Susirinkusieji galėjo paragauti ir persikų skonio dirbtinio sniego, ir bananų skonio konfeti.

Daugiau nei 100 tūkst. žmonių skirtinguose vietose buvo įteikti specialūs šventiniai rinkiniai, kuriuose buvo šviečiantys LED aksesuari ir ypatingi saldumynai. Šuo metu iššauti 500 tūkst. fejerverkų iš 400 skirtingų Londono vietų. Visa tai sinchronizavo daugiau nei 100 galingų kompiuterių.

VIDEO: Naujieji metai Londone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius