Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išpuolių Afganistano sostinėje aukų padaugėjo iki 16

Afganistano sostinę trečiadienį apie vidurdienį sudrebinę du mirtininkų sprogdintojų išpuoliai nusinešė 16 gyvybių, pranešė Sveikatos ministerijos atstovas apie staigų aukų skaičiaus padidėjimą.
Kabulą drebino savižudžių išpuoliai
Kabulą drebino savižudžių išpuoliai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Deja, per dvi atakas Kabule žuvo 16 žmonių“, – agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Waheedas Majrohas. Dar 44 žmonės buvo sužeisti per šiuos išpuolius Kabule.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad pirmiausia Kabulo vakarinėje dalyje afganų policijos komplekse susisprogdino automobilyje mirtininkas; po sprogimo dar kilo susišaudymas. Virš miesto pakilę pasklido aitrių dūmų debesys.

Po penkių minučių kitas mirtininkas susisprogdino verždamasis į afganų žvalgybos agentūrą Kabulo rytinėje dalyje; dar vienas užpuolikas įsiveržęs į tą pastatą ir „užėmęs pozicijas viduje“, buvo nukautas, nurodė ministerija.

Atsakomybę už abu išpuolius prisiėmė Talibanas; jo atstovas Zabihullah Mujahidas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ tai pavadino „kankinių atakomis“.

Afganistano sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad kai kurių į ligonines atvežtų sužeistųjų būklė yra sunki.

Afganų saugumo pajėgoms šiuo metu tenka kovoti su atsigaunančiu Talibanu, pradėjusių puldinėti visoje šalyje net žiemą, kai kovos paprastai nuslopdavo.

Pakartotiniai bandymai pradėti taikos derybas su Talibanu buvo nesėkmingi ir pavasarį laukiama naujo intensyvaus kovų sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius