Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvaduoti laivo „Arctic Sea“ jūreiviai akylai saugomi

Išvaduotos laivo „Arctic Sea“ įgulos jūreiviai, rugpjūčio 20 dieną parskraidinti į Maskvą gali būti laikomi kažkur saugomoje vietoje - viešbutyje ar sanatorijoje, mano tinklalapio „Morskoi biulleten - Sovfracht“ redaktorius Michailas Voitenka.
„Arctic Sea“
„Arctic Sea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sprendžiant iš jų pokalbių su giminėmis, galima spėti, jog jūreiviai laikomi kažkokioje saugomoje vietoje. Gal viešbutyje, gal sanatorijoje“, - sakė pirmadienį M.Voitenka.

„Jeigu iš šių vienuolikos dar mus pasiekia kažkokia informacija, tai apie likusius keturis įgulos narius nėra jokios informacijos, ir nebuvo jos“, - pridūrė jis ir pažymėjo, jog iš turimų duomenų galima susidaryti tik labai bendro pobūdžio vaizdą.

Vadinamųjų jėgos struktūrų pareigūnas agentūrai „Interfax“ pirmadienį taip pat sakė, kad „rusų jūreiviai yra viename viešbučių kontroliuojami specialiųjų tarnybų bendradarbių“. Tuo metu įgulos pagrobimo baudžiamąją bylą nagrinėja Vyriausioji tyrimų tarnyba.

„Formaliai ekipažas laisvas, jo nariams netaikomos kokios nors kardomosios priemonės“, - pažymėjo pareigūnas.

„Kol visa sausakrūvio pagrobimo istorija neišaiškės, jūreiviai bus globojami, - spėja jis. - Gal taip bus iki tol, kol „Arctic Sea“ pasieks Rusijos krantus“.

Tuo tarpu jūreivių laisvės apribojimu skundžiasi jų artimieji.

„Prokuratūra žiniasklaidai tvirtina, kad ekipažas gali laisvai judėti, skambina giminėms, - pasakojo „Arctic Sea“ bocmano žmona Lidija Volova. - Taip nėra. Nėra jokio ryšio, niekam iš mūsų mūsų vyrai neskambino. Mes norime, kad jie kuo greičiau grįžtų namo“.

„Iš pradžių mes laukėme, kada juos paleis. Paleido, o kur jie dabar?“ - skundėsi ji.

Pasak jūreivių artimųjų, šie kreipęsi net į Maskvos ir visos Rusijos patriarchą Kirilą, kad padėtų išlaisvinti jūreivius, kuriems turbūt reiškiami kaltinimai laivo pagrobimu.

Praėjusį penktadienį oficialusis Tyrimų komiteto prie prokuratūros atstovas Vladimiras Markinas sakė agentūrai „Interfax“, kad visi tyrimo veiksmai atliekami pagal Rusijos Federacijos Baudžiamąjį kodeksą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius